ŠTA JE POTREBNO ZA SREĆAN BRAK?: Ovi mudri ljudi znaju odgovor na ovo najvažnije pitanje (FOTO)

S.BABOVIĆ

27. 10. 2023. u 15:57

SREĆNI brakovi bez kompromisa nisu mogući, ali da li treba pristajati na tuđu odluku ili mišljenje po svaku cenu? U Trsteniku je tačno 21 par u braku čak 50 godina. Svedoče da je kompromis važan, ali je ključno i međusobno poštovanje.

ШТА ЈЕ ПОТРЕБНО ЗА СРЕЋАН БРАК?: Ови мудри људи знају одговор на ово најважније питање (ФОТО)

Foto:OU Trstenik

- Važno je da pružite jedan drugome podršku - kažu Marija i Ranko Obradović iz Trstenika, sa poluvekovnim bračnim stažom. - Da nije bilo razumevanja, ne bi ni nas bilo zajedno, danas. Nama je brzo prošlo tih 50 godina, u porodičnim obavezama, poslu.

U Crvenom krstu Trstenik već pet godina organizuju i posebnu svečanost za dugovečne supružnike.

Foto:OU Trstenik

- Na naše najstarije sugrađane treba da se ugledamo – kaže Ljubomir Miladinović, sekretar trsteničkog Crvenog krsta. - Zato smo i odlučili da ih zajedno sa opštinom obradujemo i svečanim prijemom, uručivanjem posebnih medalja i ručkom.

Trsteničani koji su u braku navode da se mladi danas neretko odluče na ishitreno stupanje u brak, ali i razvod.

OU Trstenik

Statistika Matične službe u ovoj opštini ukazuje da je 81 brak zaključen u prvih sedam meseci ove godine, dok je u istom periodu došlo do razvoda u 28 slučajeva.

- Trećina razvedenih ne ukazuje na to da je brak kao institucija urušen, budući da se na godišnjem nivou sklopi od 150 do 170 brakova, što je značajan broj u odnosu na veličinu ove lokalne samouprave - napominje za „Novosti“ Zvezdan Mutavdžić, koordinator Matične službe. - Najgora statistika zabeležena je 80-ih godina prošlog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)