MIROVIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: U holu Skupštine Vojvodine povodom smrti Ištvana Pastora

J. S.

02. 11. 2023. u 14:25

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović prvi se danas upisao u Knjigu žalosti, otvorenu u holu ispred Velike sale Skupštine AP Vojvodine, povodom smrti predsednika Pokrajinske skupštine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora (68) koji je usled teške bolesti preminuo 30. oktobra.

МИРОВИЋ СЕ УПИСАО У КЊИГУ ЖАЛОСТИ: У холу Скупштине Војводине поводом смрти Иштвана Пастора

TANJUG (Nenad Mihajlović)

Posle Mirovića, u Knjigu su se upisali i potpredsednici Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine kao i narodni poslanici. Komemorativna sednica Skupštine AP Vojvodine biće održana u subotu u 10 sati. U najvišem organu AP Vojvodine kojem je Pastor bio na čelu od 2012. do 2023, što je najduže u istoriji ove pokrajine, u prisustvu porodice Pastor i pokrajinskih poslanika govoriće - Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a.

Istog dana Ištvan Pastor biće u 14 sati sahranjen u Subotici, na Bajskom groblju. Kako je najavljeno, od čoveka koji je dao veliki doprinos uzdizanju srpsko-mađarskog prijateljstva, oprostiće se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice izvan matične države i Balint Juhas, predsednik Izvršnog odbora SVM-a .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)