ZAHVALNOST ZA ŽRTVE: Ministar Selaković i danas delio boračke spomenice borcima sa područja kuršumlijske opštine

D. Z.

04. 11. 2023. u 15:46

- NISMO ovde došli samo da vam uručimo simboličnu spomenicu, već smo došli da razgovaramo sa vama.

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ЖРТВЕ: Министар Селаковић и данас делио борачке споменице борцима са подручја куршумлијске општине

foto d.z-

Želimo da ona pripovetka Laze Lazarevića „Sve će to narod pozlatiti„ ostane i da je smestimo u daleko prišlost kada su naši borci u pitanju.

Ovo je danas prilikom dodele boračkih spomenica u Kuršumliji istakao ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković. On je podsetio da je zahvaljujući ozbiljnoj državnoj politici donošenjem Zakona o pravima vojnih invalida i palih boraca od februara meseca 2020, a koji se primenjuje od prvog januara 2021. godine, omogućeno da porodice palih boraca i ratni vojni invalidi (kojih je na području kuršumlijske opštine oko 900 ) budu pristojno uvaženi, kao što ranije nije bio slučaj.

Inače, ministar Selaković je juče i danas podelio oko sedmastotina boračkih spomenica borcima, vojnim invalidima i porodicama palih boraca sa područja kuršumlijske opštine koja je, kako je naveo, u odnosu na broj stanovnika, dala najviše boraca i žrtava u proteklim ratovima.

Ministar Selaković je pre dodele boračkih spomenica jutros položio venac na spomenik borcima poginulim tokom Nato agresije na našu zemlju u centru Kuršumlije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024