VELIKO ZAHLAĐENJE STIŽE U SRBIJU: U nekoliko delova pašće nove količine snega, očekuje se dodatnih 10 do 20 cm

Novosti online

20. 11. 2023. u 10:28

NAKON veoma hladnog vikenda i snega u planinama, današnji dan doneće Srbiji osetno toplije vreme. Očekuje se suvo i u većini predela umereno oblačno, uz duže sunčane periode. Toplije vreme biće danas uslovljeno i slabim jugozapadnim vetrom.

ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: У неколико делова пашће нове количине снега, очекује се додатних 10 до 20 цм

Foto: D.Milovanović

Maksimalna temperatura biće danas od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C. Otopliće danas i na planinama, uz otapanje snežnog pokrivača.

Već u noći ka utorku Srbiju će zahvatiti novo naoblačenje, a u utorak ujutro severozapadne i zapadne predele Srbije zahvatiće i kiša. Ovo pogoršanje vremena u utorak tokom dana proširiće se i na ostale predele Srbije, pa se u svim predelima očekuje oblačno sa kišom i pljuskovima.

Maksimalna temperatura biće od 8 do 14°C, u Beogradu do 12°C.

Krajem dana usled prodora hladnog fronta očekuje se i zahlađenje, a kiša će na planinama jugozapadne Srbije preći u sneg.

Sredinom sedmice očekuju se veće količine padavina

U noći ka sredi kiša će na svim planinama iznad 1000 metara nadmorske visine preći u sneg.

U sredu u Srbiji oblačno i hladnije sa kišom i pljuskovima, u brdsko-planinskim predelima iznad 800-1000 metara nadmorske visine i sneg. Posle podne u Vojvodini, a tokom večeri i u centralnim predelima očekuje se suvo.

Planinsko područje dobiće nove količine snega i očekuje se da padne novih 10 do 20 cm snega.

Najobilniji sneg očekuje se na planinama južne, jugozapadne i jugoistočne Srbije i to uglavnom iznad 1000-1200 metara nadmorske visine.

Kako će duvati i jak severozapadni vetar, na planinama se očekuju snežna vejavica i mećava.

Maksimalna temperatura u sredu biće od 8 do 12°C, u Beogradu do 10°C, dok se na planinama očekuju temperature od -2 do 0°C.

U četvrtak će na severu Srbije biti suvo. U ostalim predelima biće i dalje oblačno, u južnim i centralnim predelima sa slabom kišom, u brdsko-planinskim predelima sa slabim snegom.

Prema današnjoj vremenskoj prognozi, padavine će tokom dana slabiti i do kraja dana u svim predelima prestati.

Zbog vedrog vremena, ujutro se na severu Srbije očekuje mraz, dok ga u južnoj polovini Srbije neće biti.

U petak se ujutro očekuju magla i mraz, a tokom dana biće suvo i toplije. Maksimalna temperatura u većini predela biće od 8°C u severozapadnim do 14°C u centralnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Za vikend stiže nova promena vremena. Očekuje se jače naoblačenje sa kišom, u  planinskim predelima sa snegom.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za kraj novembra od 6 do 10°C, ona će danas biti iznad proseka i za sedam stepeni, da bi sredinom sedmice opala na prosečne vrednosti. U petak i tokom vikenda maksimalne temperature biće uglavnom oko i malo iznad prosečnih vrednosti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima