POBOLJŠANJE USLOVA RADA VATROGASACA: Gašić položio kamen temeljac na objekat VSO u Negotinu

S. M. J.

05. 12. 2023. u 19:29

MINISTAR unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta vatrogasno-spasilačkog odeljenja (VSO) Negotinu i obišao renovirani objekat VSO u Kladovu.

ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА РАДА ВАТРОГАСАЦА: Гашић положио камен темељац на објекат ВСО у Неготину

Foto: S.M.Jovanović

Negotinsko Vatrogasno-spasilačko odeljenje dobiće nov objekat, površine 447 metara kvadratnih i konačno rešiti svoj višedecenijski problem neadekvatnog prostora za rad i smeštaj vozila.

Kamen temeljac za izgradnju nove savremene zgrade položio je danas Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova u pratnji svojih najbližih saradnika.

-Za samo godinu dana renovirali smo 30 objekata i izgradili nove vatrogasne stanice u Trgovištu i Aleksandrovcu. Narednih meseci nas očekuje i završetak izgradnje objekata u Velikom Gradištu i Negotinu, ali i isporuka 77 vatrogasnih vozila na nivou cele Srbije - rekao je ministar Gašić.

Novi Vatrogasni dom poneće ime tragično nastradalog Milana Mladenovića Mimija, negotinskog vatrogasca i vođe Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Vatrogasno spasilačkog odeljenja Bor.

- Objekat će biti završen u narednih 90 dana i biće daleko funkcionalniji, pravljen prema potrebama koje su iskazali naši hrabri pripadnici Sektora za vanredne situacije, vatrogasci – spasioci. Odlukom ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića ovaj dom će nositi ime Milana Mladenovića i to će biti jedan mali način da mu se odužimo za sve spasene živote, za sve što je uradio i za naše građane ovde, ali i za našu zemlju pomažući ljudima u inostranstvu, kao što je bio zemljotes u Turskoj u kojem je dao svoj puni doprinos - rekao je Luka Čaušić, v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije.

Bratislav Gašić, sa saradnicima, posetio je i renovirane prostorije Vatrogasno – spasilačkog odeljenja u Kladovu.

- Prostor koji je bio neuslovan, a koji ste vi sami održavali u koliko-toliko dobrom stanju, u potpunosti je renoviran i pruža adekvatne uslove za vaš smeštaj, obuku i rad. Savremeno doba nosi nove bezbednosne izazove, pa su usled klimatskih promena elementarne nepogode sve drastičnije. Stižu vam nova vozila, savremena oprema kako biste spremno mogli da odgovorite na sve te izazove, sačuvate sebe, ali i da kao i do sada budete zaštitnici i spasioci naših građana i njihove imovine“, rekao  je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!