GOJKOVIĆ U LAZAREVCU: Žene znaju da od toga kome povere vođenje države zavisi budućnost njihove porodice

Novosti online

11. 12. 2023. u 18:47

ČLANICA Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je danas sa ženama u Lazarevcu i tom prilikom poručila da žene donose promišljene odluke, jer znaju da od toga kome povere vođenje države zavisi budućnost njihove porodice i cele zemlje i da zato žene podržavaju Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića.

ГОЈКОВИЋ У ЛАЗАРЕВЦУ: Жене знају да од тога коме повере вођење државе зависи будућност њихове породице

Foto: Jutjub

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam imala priliku da razgovaram sa velikim brojem žena ovde u Lazarevcu, da se družimo i da pričam i sa mladim devojkama, i sa penzionerkama i domaćicama, jer sve one vole Lazarevac i svoju državu i žele joj najbolje i zato daju podršku Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću - rekla je Gojković. 

Gojković je rekla da je izuzetno važno što se žene ovog kraja, kroz brojna udruženja, bave očuvanjem očuvanjem kulturnog nasleđa, kako tradicionalnim rukotvorinama tako i u oblasti gastronomije i edukacijom mladih i istakla da je očuvanje tradicije i kulturne baštine jedan od prioriteta države. Gojković je navela da je zato podržala ideju da se u kripti Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija i spomen kosturnici ratnicima izginulim u Kolubarskoj bici 1914. godine napravi i interaktivna izložba kako bi našu istoriju približili mladima.

Gojković je rekla da je sa ženama pričala o životnim stvarima i da je važno da se u narednom periodu više radi na vrednovanju ženskog rada u domaćinstvu. 

- Pričali smo da je, jer sada je država dovoljno ekonomski jaka, a biće sigurno i mnogo jača ako građani Srbije odluče da nastavi da ih vodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka u naredne četiri godine, potrebno da se u budućnosti obrati pažnja na rad žena u domaćinstvu, koji je kroz istoriju zapostavljen i nije dovoljno vrednovan, što nije specifično samo za Srbiju, već za sve zemlje sveta - rekla je Gojković i dodala da je važno da se u budućnosti mnogo više vrednuje, prepozna i da dođemo do toga da bude plaćen. 

- U budućnosti moramo da mislimo o svakom običnom čoveku, o tome kako rešavati probleme iz svakodnevnog života, jer sada smo izgradili puteve, fabrike, otvorena su mnoga radna mesta, domovi kulture, bolnice, i u narednom periodu moramo rešavati probleme običnog čoveka - naglasila je Gojković i napomenula da su žene pozdravile i nameru da se zajedno sa lokalnom samoupravom krene u obnovu sale u Centru za kulturu.

Gojković je poručila ženama da su one snaga Lazarevca, Beograda i Srbije i da od njihovog glasa i donošenje odluka zavisi budućnost. 

- A žene kada donose odluke to rade promišnjeno, jer znaju da od toga kome povere vođenje države zavisi budućnost njihove porodice i cele zemlje i da je važno ko nam čuva našu kuću Srbiju, i zato žene u velikom broju podržavaju Srpsku naprednuu stranku i Aleksandra Vučića - rekla je Gojković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?