NOĆAS NAS OČEKUJU MRAZ I MAGLA: Nova najava RHMZ-a, u narednim danima moguće izlivanje reka u ovim delovima Srbije

Novosti online

16. 12. 2023. u 21:55

TOKOM noći slab mraz, po nizijama, kotlinama i dolinama reka formiranje magle koja će smanjivati vidljivost na manje od 500 m, najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

НОЋАС НАС ОЧЕКУЈУ МРАЗ И МАГЛА: Нова најава РХМЗ-а, у наредним данима могуће изливање река у овим деловима Србије

Foto: E.G.

Posle obilnije kiše i prodora hladne vazdušne mase, sledeća tri dana će obeležiti visoka temperatura.

Kišna epizoda prethodnog dana uslovila je veći sneg na planinama južne Srbije. Na planinama iznad 1.000 m nadmorske visine ima pola metra snega.

Jak anticiklon će iznad velikog dela Evrope usloviti stabilno vreme i pozitivna temperaturna odstupanja od oko 10°C.

- U Srbiji bi se magla u nizijama mogla duže zadržati, sa temperaturama blizu 0°C, a u slučaju razbijanja magle, ona bi porasla na oko i preko 10°C. U regionu planina će, takođe, temperatura biti u značajnijem plusu. Na najvišim planinama oko 10°C uz topljenje aktuelnog snega.

Sneg je danas najviše padao na Brezovici,Kukavici, Vlasini i Goliji.

U nedelju i početkom naredne sedmice suvo i pretežno sunčano. U toku noći i jutra u nižim predelima ponegde može doći do formiranja magle i niske oblačnosti. Ujutru mestimično mraz, dnevna temperatura u postepenom porastu, hladnije će biti gde se duže zadrži tmurno, preneo je Informer.

Vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, kod Pančeva 20. decembra, na Tisi kod Titela 18. decembra, a na Savi kod Šapca 19. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava, navodi se na sajtu RHMZ-a.

BONUS VIDEO: ZIMSKA ČAROLIJA: Cvetni vrt svetla u Japanu zadivljuje posetioce lepotom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!