SRBIJU OKOVAO DEBELI MINUS: U srpskom Sibiru 20 stepeni ispod nule!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

22. 01. 2024. u 08:06

NAOBLAČENjE sa mešovitim padavinama, kišom i snegom uz lokalnu pojavu poledice, očekuje se u toku noći ponedeljak na utorak na severu i zapadu, a u utorak u ostalim krajevima Srbije.

СРБИЈУ ОКОВАО ДЕБЕЛИ МИНУС: У српском Сибиру 20 степени испод нуле!

Foto: Tanjug

U  celoj Srbiji temperature su jutros ispod nule, a u 7 sat najhladnije je bilo u Sjenici, gde je izmereno 20 stepeni ispod nule.

Posle nje, najhladniji su Požega i Kuršumlija, gde je minus 12, zatim Valjevo gde je 11 stepeni ispod nule.

Najtopliji je Beograd sa 3 stepeni ispod nule, zatim Niš, Zrenjanin, Novi Sad, Leskovac gde je za jedan stepen hladnije.

Kako navodi RHMZ, početkom sedmice očekuje nas umeren, lokalno i jak jutarnji mraz.

- Danas u većem delu Srbije očekuje se umeren, a u centralnim, južnim i istočnim krajevima lokalno i jak mraz, od -11 do -4°S, dok se u utorak umeren do jak mraz očekuje još na jugozapadu, jugu i istoku Srbije. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica - navodi se u najavi RHMZ-a.

Foto: Printscreen/RHMZ

Naoblačenje sa mešovitim padavinama, kišom i snegom uz lokalnu pojavu poledice, očekuje se u toku noći ponedeljak na utorak na severu i zapadu, a u utorak u ostalim krajevima Srbije.

- Od srede, 24. januara, doći će do slabljenja jutarnjih mrazeva i porasta dnevne temperature u svim krajevima - kažu u RHMZ-u.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?