RUSKI MINISTAR POSETIO HRAM SVETOG SAVE: Društvo mu je pravila i jedna ministarka (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

29. 01. 2024. u 19:46

RUSKI ministar zdravlja Mihail Muraško obišao je danas, u pratnji ministarke zdravlja Srbije Danice Grujičić, Hram Svetog Save na Vračaru.

РУСКИ МИНИСТАР ПОСЕТИО ХРАМ СВЕТОГ САВЕ: Друштво му је правила и једна министарка (ФОТО)

Foto: N. Skenderija

Muraško se prethodno sastao sa premijerom Srbije Anom Brnabić koja mu je prenela zahvalnost na kontinuiranoj podršci Moskve očuvanju teriorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Podsetimo, delagacija Ministarstva zdravlja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Danas je potpisan memorandum o saradnji između ministarstava zdravlja Srbije i Rusije, a resorna ministarka Danica Grujičić ocenila je da će on učvrstiti saradnju dva zdravstvena sistema i otvoriti prostor za nove vidove saradnje.

Grujičić je navela da Memorandum obuhvata različite pravce saradnje među kojima je i saradnja u oblasti onkologije.

Dodala je da su stručnjaci iz Srbije išli u Rusiju na sastanke za javno zdravlje, prevenciju infektivnih bolesti, poboljšanje rezultata u lečenju nedonoščadi i da su bili zadivljeni načinom rada, navodeći da neke organizacione stvari treba primeniti u zdravstvenom sistemu Srbije.

Ruski ministar je posetio i Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", i tom prilikom je iskazao očekivanje da će poseta Srbiji predstavljati impuls za saradnju stručnjaka dve zemlje u oblasti novih tehnologija lečenja, novih otkrića i hirurške prakse.

Delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije i resornu ministarku Danicu Grujičić dočekao je direktor Instituta "Dedinje" Milovan Bojić koji je iskazao zadovoljstvo njihovim dolaskom i naveo da Institut podržava Memorandum koji je potpisan danas između dva ministarstva.

- Ruska strana u Institutu za kardiovaskukarne bolesti Dedinje će imati ozbiljnog partnera i velikog prijatelja -  rekao je Bojić.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)