EVO U KAKVIM USLOVIMA SU ŽIVELA DECA O KOJIMA BRUJI NOVI SAD: Policija protiv majke podnela krivičnu prijavu

Novosti online

07. 03. 2024. u 17:41

TROJE maloletne dece iz Novog Sada živelo je u nebezbednim i u nehigijenskim uslovima u stanu, koji je zatrpan gomilom smeća.

ЕВО У КАКВИМ УСЛОВИМА СУ ЖИВЕЛА ДЕЦА О КОЈИМА БРУЈИ НОВИ САД: Полиција против мајке поднела кривичну пријаву

Foto: Printskrin

To su zatekle nadležne službe koje su reagovale nakon što je u stanu u novembru prošle godine izbio požar.

Decu je u tom momentu čuvao deda, dok je majka sa najstarijim detetom bila van stana.

Novosadski Centar za socijalni rad je, postupajući po prijavi policije i javnog tužilaštva, preduzeo hitne mere privremene starateljske zaštite, kako bi se otklonila neposredna opasnost po život i bezbednost dece.

Policija je protiv majke podnela krivičnu prijavu za zlostavanje i zanemarivanje dece.

Od strane organa starateljstva napravljen je plan kontakta maloletne dece sa roditeljem, a ovaj organ preduzimao je postupno sve mere porodično-pravne zaštite u cilju zaštite prava i interesa maloletne dece, a pre svega obezbeđivanja bezbednih i adekvatnih životnih uslova i njihovog povratka u biološku porodicu.

Majci je najpre planom usluga, a potom u okviru postupka korektivnog nadzora naloženo da otkloni propuste u vršenju roditeljskog prava (pre svega da obezbedi bezbedne uslove za život dece).  

U toku postupka majka je pokazala izuzetno visok stepen nesaradnje (nije dozvoljavala stručnim radnicima da obave terensku posetu na novoj navedenoj adresi, nije priložila traženu dokumentaciju koja bi bila dokaz o obezbeđenim uslovima za preuzimanje dece), dok su I kontakti sa decom bili otežani.

Svi nadležni organi preduzimaju mere iz svoje nadležnosti, budući da se ovde radi o grubom zanemarivanju roditeljskih dužnosti u pogledu prava na obrazovanje, zdravlje, prava na identitet, kao i ostvarivanja uslova za nesmetan rast i razvoj dece.

BONUS VIDEO:ROĐENDAN FK VOJVODINA: Crveno-beli proslavili 110 leta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!