NIKOME U VLADI NIJE PALO NA PAMET DA SE ZATVORI "RIBNIKAR": Đukić Dejanović - Školovanje dece neće biti ugroženo

Novosti online

13. 03. 2024. u 07:32

MINISTARKA prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da bi do petka, 15. marta, trebalo da se zna ko će tačno činiti Radnu grupu koja će raditi na idejnom rešenju za izgradnju Memorijalnog centra u okviru Osnove škole "Vladislav Ribnikar".

НИКОМЕ У ВЛАДИ НИЈЕ ПАЛО НА ПАМЕТ ДА СЕ ЗАТВОРИ РИБНИКАР: Ђукић Дејановић - Школовање деце неће бити угрожено

Tanjug

Ona je takođe poručila roditeljima koji su sinoć održali skup ispred te škole da školovanje njihove dece neće biti ugroženo.

Ministarka je navela za RTS da je strah roditelja dece koja idu u Osnovnu školu ''Vladislav Ribnikar'' da će ona možda biti ukinuta, potpuno neosnovan.

- Ono što ćemo sigurno učiniti to je da ćemo morati da stvorimo potpuno bezbedne uslove da se rekonstruiše i onaj deo škole gde će deca ići u svoje razrede, učiti, sticati znanja. Roditeljima će biti ovo potpuno objašnjeno da je nama cilj da škola ‘Vladislav Ribnikar‘ i dalje bude uzorna, ogledna škola, da deca idu u tu školu, rekla je Đukić Dejanović.

Napominje da roditelje želi da uveri da nikom u Vladi Srbije nikada nije palo na pamet da se škola zatvara.

- Kakve smo sve predloge čuli i šta su sve bile ideje - to je jedna stvar, ali kao što imamo obavezu da mesto tuge bude zaista jedan memorijalni centar sa jasnim porukama, tako imamo obavezu i prema deci koja idu u školu i koja treba da stiču svoja znanja i da se raduju u životu i školskom životu da obezbedimo i to, navela je ona.

Roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu ''Vladislav Ribnikar'' održali su sinoć ispred te škole skup podrške ideji izgradnje Memorijalnog centra, ali su zatražili i da deo škole u kojem se nekada odvijala nastava bude funkcionalan za učenike.

Oni su ranije danas u saopštenju pozdravili odluku Vlade Srbije od 8. marta ove godine da se oformi Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra i saopštili da će toj grupi pružiti podršku u radu i pomoći joj, kako su naveli, da se u sagledavanjima mogućih rešenja uzmu u obzir i potrebe učenika škole.

BONUS VIDEO: JEZIVO! Obistinile se pretnje Jova Bakića: Đilasovci počeli da jure ljude po ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!