GRAĐANI SRBIJE PONOVO NA METI PREVARANATA: Ako dobijete ovakvu SMS poruku, ne otvarajte (FOTO)

Novosti online

22. 03. 2024. u 17:00

POSLEDNjIH nekoliko dana, nemali broj građana požalio nam se da im je na mobilne telefone stižu sumnjive SMS poruke o problemima sa isporukom paketa koje oni nikada nisu ni poručili. Oni koji pak čekaju neki paket, bolje da pripaze.

ГРАЂАНИ СРБИЈЕ ПОНОВО НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА: Ако добијете овакву СМС поруку, не отварајте (ФОТО)

Foto: Unsplash

- Pošta Srbije: Vaš paket je stigao u magacin, ali se zadržava zbog nejasnih adrtesa i ne može biti isporučen. Molimo potvrdi adresu na linku u roku od 12 sati.... (Molimo vas, kliknite na link iznad kako bi se aktualizirali ili kopirali URL da bi ušli u Google), piše u sumnjivoj poruci koja poslednjih dana stiže našim sugrađanima.

Foto: Printskrin

Pravi primer "phising(fišing)" prevare

Ova poruka je školski primer učestale prevare na internetu, fišinga, gde se potencijalna žrtva navodi da klikne link, i u nemalom broju slučajeva za potrebe razrešavanja ovog ili onog problema unese lične podatke, podatke o računu u banci i sl. Ubrzo ipak, shvatite da niste rešili nikakav problem već ste se suočili sa novim, tj. ostali ste bez novca ili lične podatke predali N.N. licu.

Možda i najlakši način da prepoznate da se radi o prevari, makar u slučaju SMS poruka, je da proverite pozivni broj. U slučaju za koji su nam se požalili čitaoci, kao što se može videti i na slici, pozivni broj je +639, dakle Kanada, a tamo Pošta Srbije, jelte, ne posluje, piše Blic.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu