MAJOR POLICIJE O MAJCI NESTALE DANKE: Razjasnila mnoge nejasnoće, od poligrafa pa do telefona i saslušanja

Novosti online

31. 03. 2024. u 22:44

POLICIJSKA major Bojana Otović Pjanović je gostujući na RTV Pink razjasnila sve nejasnoće o majci nestale Danke Ilić (2), devojčice koja je nestala 26. marta oko 13:45 časova u Banjskom polju, kod Bora. Ona je istakla i u kom pravcu dalje se nastavlja istraga.

МАЈОР ПОЛИЦИЈЕ О МАЈЦИ НЕСТАЛЕ ДАНКЕ: Разјаснила многе нејасноће, од полиграфа па до телефона и саслушања

Foto: Društvene mreže

- Majka je prva bila na licu mesta, ona je ključni svedok, moguće je i da je sada u policijskoj stanici. Izlazili smo i na lice mesta da se sprovede istraga, bila je i ona i članovi uže porodice, jer moramo krenuti od njih - kazala je.

O poligrafu

- Majka je u drugom stanju i ne može da se podvrgne poligrafu. U trudnoj ženi kucaju dva srca i poligraf nije moguć zbog toga. I zakon nalaže da se ne može trudna žena podvrgnuti poligrafu, nije odbila nego zakon tako nalaže - dodala je.

- Mi u ovom trenutku preispitujemo svaku činjenicu kao da ima osnovana sumnja, a ne osnov sumnje na najmanji nivo podozrenja da je neko sumnjiv za neko krivično delo. Videli ste i u vašoj najavi da se radila i kontrola kanala koji odvodi vodu iz Borskog jezera u fabriku "Zijin", zato što se u samom krugu porodične kuće nalazi upravo ta jedna šahta - istakla je.

O veštačenju telefona majke

- Istraga je u toku, što se tiče veštačenja telefona, naše službe rade na tome i to je u prvim danima urađeno. Moramo da preispitamo sve činjenice - poručila je.

O saslušanjima

- Mi smo mnogo puta izlazili sa ocem i majkom na lice mesta, što je logično i logično je da su oni više puta saslušavani - dodala je.

- Radi se preispitivanje svih činjenica i okolnosti i moramo odraditi rekonstrukciju događaja da bismo bili sigurni kako je moglo doći da dete sa određene površine prostora napusti krug prostora i tako dalje... - rekla je.

Upitana o daljem pravcu istrage Otović Pjanović kaže da je istraga obimna i da na njoj rade operativci, operativna analitika i mnogi drugi.

- Ja ne volim da pričam koje su to mere koje preduzimamo, o tome neću govoriti, reći ću samo da se preduzimaju sve mere i radnje na eliminaciji svih osnova da se neko može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela - rekla je major.

Otović Pjanović je rekla da je prevrnut svaki kamen da bi se Danka pronašla i da su određene grupe ljudi bile na određenim zadacima.

- Mi nismo išli i radili jedno i još uvek se radi paralelno - kazala je major i objasnila da se nada da ćemo imati pozitivan ishod.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!