SLUŽENJE VOJNOG ROKA: Borbena obuka martovske generacije vojnika (FOTO)

Novosti online

05. 04. 2024. u 20:52

NA poligonima za obuku Vojske Srbije u okolini Sombora, Valjeva i Leskovca ove nedelje je realizovano stacionarno logorovanje vojnika koji su u martu započeli služenje vojnog roka, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

СЛУЖЕЊЕ ВОЈНОГ РОКА: Борбена обука мартовске генерације војника  (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane

Ovaj oblik obuke na terenu realizuje se na kraju prve faze osposobljavanja i prolaze ga vojnici svih specijalnosti. Cilj je da se u praksi provere i primene stečena znanja i sposobnosti za izvršavanje osnovnih borbenih zadataka u odbrani i napadu, 

ali i da se vojnici adaptiraju na život i rad u terenskim uslovima.

Tokom višednevne obuke, uvežbavane su taktičke radnje i postupci vojnika u borbi, od orijentacije, osmatranja, maskiranja i kretanja na bojištu do izbora i izrade zaklona za dejstvo i zaštitu. 

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Realizovana su i sva programom predviđena gađanja iz pešadijskog naoružanja. 

Po povratku sa terena vojnike očekuje provera obučenosti, na kojoj će biti ocenjena njihova osposobljenost za izvršavanje osnovnih individualnih zadataka, a zatim i premeštaj u centre za specijalističku obuku, gde će se obučavati za upotrebu borbenih sredstava i vojne opreme svog roda, odnosno službe.

Foto: Ministarstvo odbrane

Iako su tek nekoliko nedelja u vojsci, mladi vojnici pokazuju izuzetno zalaganje i visoku motivaciju da savladaju sve sadržaje predviđene programom obučavanja. Mnogi od njih su već izrazili želju da postanu profesionalni vojnici Vojske Srbije, za šta mogu konkurisati još u toku služenja vojnog roka.

Foto: Ministarstvo odbrane

BONUS VIDEO: Vučić bije tešku bitku da nas UN ne proglase za genocidan narod, ali nisu ni svi iz Srbije na strani

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost