IZVIĐAČKI AVION LETE UZ GRANICU SRBIJE: Vojna vežba „Vihor 2024“ dva dana pod prismotrom Francuza!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 04. 2024. u 21:04

VOJNA vežba „Vihor 2024“ koja se intenzivno izvodi već nedelju dana na celoj teritoriji Srbije i koja bi svoju krunu trebala da ima Pešterskoj visoravni u subotu 20. aprila nalazi se pod intenzivnim osmatračkim letovima Francuske.

ИЗВИЂАЧКИ АВИОН ЛЕТЕ УЗ ГРАНИЦУ СРБИЈЕ: Војна вежба „Вихор 2024“ два дана под присмотром Француза!

Foto Vojska Srbije

U pitanju je Beech 350 King Air ALSR Francuskog RV oznake FAF9210 – F-RACH – 3B754, koji je u utorak 16. aprila 2024 leteo iznad južne srpske pokrajine Kosovoa i Metohije koja je pod međunarodnim protektoratom.

Sudeći prema aplikaciji Flajt radar ova osmatračka letelica poletela je sa aerodroma Slatina kod Prištine, a zatim usledilo je kruženje na prostur severa Kosmeta uz samu administrativnu liniju Srbije i AP Kosovo i Metohija. Osmatrački letovi su se odvijali na visini od 6.096 m, pri brzini od 463 km/h, a onda preko Peći letelica otišla prema Albaniji.

Ono što je interesantno jeste i to što je u ponedeljak 15. aprila pratio let transportnog aviona RV i PVO Vojske Srbije C-295W koji je letelo nekoliko krugova nad prostorom Raško-polimske oblasti i zone Pešterske visoravni pre nego što se vratio prema Nišu što je takođe bio predmet ospervacije francuskih izviđačkih letelica

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave