IZVIĐAČKI AVION LETE UZ GRANICU SRBIJE: Vojna vežba „Vihor 2024“ dva dana pod prismotrom Francuza!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 04. 2024. u 21:04

VOJNA vežba „Vihor 2024“ koja se intenzivno izvodi već nedelju dana na celoj teritoriji Srbije i koja bi svoju krunu trebala da ima Pešterskoj visoravni u subotu 20. aprila nalazi se pod intenzivnim osmatračkim letovima Francuske.

ИЗВИЂАЧКИ АВИОН ЛЕТЕ УЗ ГРАНИЦУ СРБИЈЕ: Војна вежба „Вихор 2024“ два дана под присмотром Француза!

Foto Vojska Srbije

U pitanju je Beech 350 King Air ALSR Francuskog RV oznake FAF9210 – F-RACH – 3B754, koji je u utorak 16. aprila 2024 leteo iznad južne srpske pokrajine Kosovoa i Metohije koja je pod međunarodnim protektoratom.

Sudeći prema aplikaciji Flajt radar ova osmatračka letelica poletela je sa aerodroma Slatina kod Prištine, a zatim usledilo je kruženje na prostur severa Kosmeta uz samu administrativnu liniju Srbije i AP Kosovo i Metohija. Osmatrački letovi su se odvijali na visini od 6.096 m, pri brzini od 463 km/h, a onda preko Peći letelica otišla prema Albaniji.

Ono što je interesantno jeste i to što je u ponedeljak 15. aprila pratio let transportnog aviona RV i PVO Vojske Srbije C-295W koji je letelo nekoliko krugova nad prostorom Raško-polimske oblasti i zone Pešterske visoravni pre nego što se vratio prema Nišu što je takođe bio predmet ospervacije francuskih izviđačkih letelica

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove