23.000 GRAĐANA PREDLAŽE REŠENJA U BORBI PROTIV NASILJA VEZANOG ZA DECU: Platforma "Čuvam te" dala šansu ljudima da sugerišu unapređenje programa

V.C.S.

23. 04. 2024. u 18:29

NA nacionalnoj platformi "Čuvam te" postavljen je upitnik kojim građani mogu da ocene dostupne programe i predlože teme za predstojeće edukacije, vezane za programe prevencije i suzbijanja vršnjačkog i nasilja prema deci. Za samo sedam dana upitnik je popunilo više od 23.000 građana.

23.000 ГРАЂАНА ПРЕДЛАЖЕ РЕШЕЊА У БОРБИ ПРОТИВ НАСИЉА ВЕЗАНОГ ЗА ДЕЦУ: Платформа Чувам те дала шансу људима да сугеришу унапређење програма

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Prva grupa pitanja u upitniku, kako objašnjavaju u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, odnosi se na prethodna iskustva korisnika koji su učestvovali u obukama i njihovo ocenjivanje, dok je u drugom delu omogućeno podnošenje konkretnih predloga građana za nove teme u vezi sa zaštitom od nasilja, diskriminacijom i drugim oblicima rizičnog ponašanja. Ocenjivanje i predlozi odnose se na obuke i informativne sadržaje namenjene roditeljima, učenicima i nastavnicima.

Trenutno se na platformi "Čuvam te" nalazi 17 obuka na temu vršnjačkog, digitalnog i porodičnog nasilja, a obrađene su i teme: mladi i psihoaktivne supstance i zaštita dece sa smetnjama u razvoju.

Do danas platforma beleži više od 170.000 završenih obuka namenjenih deci, roditeljima i nastavnicima.

Na platformi "Čuvam te" građanima i deci je takođe omogućeno da u svakom trenutku podnesu onlajn prijavu nasilja popunjavanjem formulara, ali i da lično prate tok i rešavanje svog slučaja na osnovu dodeljenog broja prijave i PIN.

Platforma je uspostavljena na inicijativu Vlade i uz podršku Kancelarije za IT i eUpravu, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Ministarstva prosvete, MUP, Ministarstva zdravlja, Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva pravde i Republičkog javnog tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)