UPOZORENJE VOZAČIMA - POČINJE NOVA AKCIJA MUP-A: Od ovog datuma sprovodiće se pojačana kontrola svih prekršaja

Novosti online

29. 04. 2024. u 10:10

POPTUKOVNIK policije Dejan Stević istakao je da se od 2. maja očekuje četvrta akcija MUP-a koja će trajati pet dana i tokom koje će se pojačano pratiti i najstrože kažnjavati svi prekršaji u saobraćaju.

УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА - ПОЧИЊЕ НОВА АКЦИЈА МУП-А:  Од овог датума спроводиће се појачана контрола свих прекршаја

Foto: S.M.Jovanović

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja - ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije - tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopštio je MUP.

Nova centralna akcija MUP-a

Prema rečima potpukovnika Dejana Stevića, 1. maja će policija neprekidno 24 časa meriti brzinu svim raspoloživim sredstvima. Nakon toga, kreće nova, centralna akcija MUP-a, tokom koje će se pratiti svi ostali prekršaji.

- Brzina je broj jedan ubica na putu. Pripadnici MUP-a su sa kompletnom materijalnom i ljudskom formacijom prethodna tri dana nastojali da utiču na smirivanje saobraćaja i merenje nepropisne brzine i procesuiranje svih vozača koji su prekršili propise. Za tri dana je kontrolisano preko 30.000 učesnika u saobraćaju i otkrili smo 15.000 nepropisnih brzina, dakle 5.000 nepropisnih brzina po jednom danu - kaže potpukovnik Stević.

Ističe i da je 5.000 nepropisnih brzina po jednom danu jako veliki broj, ali da je siguran da bi on bio i veći da nije bilo ove kontrole.

- Ova akcija traje do 1. maja, a MUP se odlučio da od 2. do 7. maja sprovede centralnu akciju, četvrtu po redu, koja će biti usmerena na otkrivanje svih ostalih prekršaja, pored prekršaja nepropisne brzine - kaže potpukovnik Stević.

Foto Ilustracija: N. Živanović

 

Od 2. maja poseban oprez za vozače

Analizom je utvrđeno da je u prethodne 3 godine, u ovom periodu od 25. aprila do 7. maja, na našim putevima život izgubilo čak 58 osoba, pa se MUP tako i odlučio da se akcija produži do 7. maja, kako bi što više života bilo spaseno.

Akcija kontrolisanja brzine, koja se u Srbiji i celoj sprovodi od 25. aprila do 1. maja pokazala je da po broju otkrivenih prekršaja Srbija prednjači, kaže Stević.

- Smatramo da smo uspeli ovim našim akcijama da sačuvamo neke živote. U prethodne četiri godine, u periodu od 1. do 25. aprila stradalo nam je od 30 do 33 čoveka. Ove godine ta cifra je manja za 13 - kaže Stević.

Kako je najavio gostujući u "Jutro na Blic", nakon "Roadpol" akcije, koja traje do 1. maja, sledi centralna akcija koja će, osim brzine, detektovati i ostale prekršaje.

BONUS VIDEO: "SREBRENICA JE GENOCID, KOSOVO JE NEZAVISNO": Pogledajte za šta se to bori Dobrica Veselinović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom