MINISTAR LONČAR: Laboratorija "Vatreno oko" radi punim kapacitetom

Tanjug

20. 07. 2020. u 14:27

LABORATORIJA „Vatreno oko“ radi u punom kapacitetu i bez zastoja, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je bilo kašnjenja sa rezultatima testa na virus korona jer je nedostajala jedna od komponenti za obradu uzoraka, ali da se situacija stabilizovala.

МИНИСТАР ЛОНЧАР: Лабораторија Ватрено око ради пуним капацитетом

Foto: N. Skenderija

-Bilo je zastoja u jednom momentu jer nije na vreme stigla jedna od četiri neophodne komponente, ali stanje se stabilizovalo. Laboratorija radi punim kapacitetom i sve funkcioniše kako treba. Prioritet su pacijenti sa simptomima-rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ministar je primetio da je mnogo nejasnoća oko statističkih podataka o broju testiranih i pozitivnih i pojasnio da se dešava da se u jednom danu testira veliki broj pacijenata koji treba da izađu iz bolnice i da, ukoliko su ponovo pozitivni, ne mogu da se računaju kao novi slučajevi jer se, kaže, već vode kao oboleli.

-Da ne govorimo o tome da imamo slučajeve da u istom danu osoba ode da se testira u tri laboratorije jer razmišlja da, ako u jednoj ima zastoja, dobiće rezultate iz druge. Tako da se za jednog čoveka dobiju tri analize, a ne mogu se sve računati-naveo je Lončar.

Naglasio je da će sistem i dalje biti najviše skoncentrisan na pacijente, a da će analize i statistike raditi oni koji se time bave.

-Naš prvenstveni zadatak su ljudi i njihovo zdravlje i životi- rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove