ZA NjIH je današnji dan živa rana. Jednako bolna svih ovih godina. S njom idu na počinak, ali nikad sna. Umorena deca ih bude.

Komentari (15)

djura

07.08.2020. 10:33

Molimo nase vazduhoplovce i sve Srbe i gradjane Srbije ,koji rade ,interesuju se ili su vezani za Vazduhoplovstvo i srodne delatnosti, da se sete da i njihova deca ,mogu da se nadju na nisanu hrvata i ustaskih vazduhoplovnih entuzijasta.(iako su do juce bili divni sagovornici) .Isto je bilo sa hrvatima od uvodjenja Aviona u borbena dejstva ,1 i 2gi svetski rat ,do danas a i subuduce(istorija nas uci) . hrvati Namerno gadjaju civile.

Orao

08.08.2020. 08:55

@djura - " Sedam sam godina imala ni mrava nisam zgazila tako sam malo živjela i tako malo vidjela, a svemu sam se divila Bila sam bezbrižni leptir, a ti me pokosi, ptico, ti mi ugasi zjene, polomi ručice moje od gladi otežale, od zime ukočene. B.Ćopić "Na Petrovackoj cesti"

gz

07.08.2020. 11:15

To im je tradicija, junaci su kada treba da se muce i ubijaju djeca i zene. A isti su im i gazde iz nato, dosta im je da poslije kazu “ops, nismo htjeli ali eto desilo se” i jos da nadju neke “srbe” bez kicme da im se pridruze. A ti piloti sto djecu ubijaju sigurno su vec dobili blagoslov njihove crkve, hrvatski bog voli takve stvari.

Branislav

07.08.2020. 15:45

@Sneki - Nikad neće odgovarati, jel i da ih neko ko bode pošten dodaje na vlast S. A. D. A to neće biti skorije da ih osude ni mi ni oni zločinci nećemo biti na ovom već na nekom novom svetu ako uopšte postoji. Zločinci ostaju žigosani u istoriji, a ona piše i pamti šta je nekad bilo. Sve što su činili drugima neka im Bog vrati jedino on je pravedan.

Dejan

07.08.2020. 11:38

To valjda može samo kod nas: ubiješ civile, odnosno decu, iz aviona i niko nikad ne postavi zvanično pitanje za procesuiranje tog zločina. Šokantno je da u ovoj državi još niko nije pokrenuo proceduru da se utvrdi koji i čiji je tačno avio bio i ko je upravljao avionom.

Milenko

07.08.2020. 14:08

Svake godine idem tim putem,nekad stanem pored spomenika ako ne onda bar usporim,jer sam mogao biti u toj koloni,nadam se da ce neko traziti odgovor ko je odgovoran za ubistva civila.....

tom

08.08.2020. 08:59

@ivan - To možeš i sam, na internetu potraži hrvatske heroje, pilote, ili kako već, pa pročitaj. Samo neznam šta će ti to. Hoćeš još da ti zasolim, to su piloti jna koji su dezertirali i pobegli tamo. Te pilote smo mi školovali i dali im avione. Jedan od njih se iz te akcijie nije vratio.

Boris

08.08.2020. 03:18

Najstrasnije je sto su braca i sestre Srpskih stradalnika uzeli taj ustaski pasos da bi kao iz clanice EU mogli slobodno ici u Nemacku ili Norvesku ili u neku drugu zemlju to je strasno ,nikada taj pasos ili neki njihov dokument ne bi uzeo u svoje ruke i ako imam prao na to to je poslednja nacisticka drzava u svetu koja jos bastini nacizam

ludi milojko

08.08.2020. 07:00

i onda pojedinci kod ovih idu na more. sram da vas bude, gadovi. u tu ustasku prciju moja noga moze da kroci samo sa vojnickom cizmom. hrvati su ZLO.