POKREĆE INSPEKCIJSKI NADZOR: Povodom slike pacijentkinje koje se presvlači u Areni oglasio se poverenik

V.C.S.

12. 11. 2020. u 17:11

POVODOM objavljivanja fotografije pacijentkinje koja se presvlači iz privremene kovid bolnice u beogradskoj „Štark Areni“ na društvenim mrežama, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti će, po službenoj dužnosti, prikupiti relevantne činjenice i razmotriti pokretanje postupka inspekcijskog nadzora.

ПОКРЕЋЕ ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР: Поводом слике пацијенткиње које се пресвлачи у Арени огласио се повереник

Foto: P. Milošević

On će, kako je saopštio, utvrditi da li fotografije potiču sa video-nadzornog sistema objekta ili su načinjene mobilnim telefonom, posle čega će preduzeti mere iz zakonske nadležnosti.

- Poverenik najoštrije osuđuje ovakvo kršenje privatnosti pacijenata u zdravstvenoj ustanovi, u jeku epidemije, uz napomenu da neovlašćeno fotografisanje i deljenje tako nastalih fotografija povlači i krivičnu odgovornost - saopšteno je iz kancelarije Poverenika.

Prethodno je direktor „Štark Arene“ Goran Grbović izjavio da sporna fotografija pacijentkinje nije sa sigurnosnih kamera, već je slikana telefonom, kao i da Vojska i MUP vrše istragu kako je dospela na društvene mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!