LAZANSKI SE OGLASIO IZ MOSKVE: Diplomata preneo snažnu poruku iz Rusije povodom smrti patrijarha Irineja

Novosti online

21. 11. 2020. u 12:05

AMBASADOR Republike Srbije u Moskvi, Miroslav Lazanski izrazio je svoje žaljenje zbog smrti patrijarha Irineja i preneo je kako u Rusiji doživljavaju smrt poglavara SPC.

ЛАЗАНСКИ СЕ ОГЛАСИО ИЗ МОСКВЕ: Дипломата пренео снажну поруку из Русије поводом смрти патријарха Иринеја

Foto: Printskrin

- Ruski patrijarh Kiril je sad u ovoj izjavi povodom smrti patrijarha Irineja rekao da mu je žao što se nije ostvarila želja patrijarha da zajedno posete Hram Svetog Save na Vračaru posle završetka radova. Rusija i Ruska pravoslavna crkva veoma cene patrijarha Irineja i njegovu smrt smatraju gubitkom za čitav pravoslavni svet. Naš patrijarh bio je iskreni prijatelj ruske crkve i Rusije. Ruska država je dala finansijsku pomoć, kao i RPC za Hram Svetog Save na Vračaru - rekao je Lazanski za RTS.

Foto: RTS Printskrin

 

Rusi su prihvatili formulaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Hram Svetog Save može biti nova Aja Sofija, ističe diplomata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!