"SITUACIJA IZUZETNO TEŠKA": Vekić - bolnice su pune, Vojvodina najugroženija posle Beograda

Tanjug

26. 11. 2020. u 19:49

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić izjavio je večeras da je situacija u Srbiji u vezi sa virusom korona izuzetno teška i istakao da je Vojvodina, posle Beograda, najugroženije područje.

СИТУАЦИЈА ИЗУЗЕТНО ТЕШКА: Векић - болнице су пуне, Војводина најугроженија после Београда

Foto: Printscreen

- Posle Beograda najugroženije područje je Vojvodina. Ostao je još određeni broj mesta u Sremskoj Mitrovici, ka Senti i Somboru. Zatim slede Kragujevac i Niš. Generalno je izuzetno teška i ozbiljna situacija - rekao je Vekić za TV Pink.

On je, nakon posete privremenoj kovid bolnici u Areni, rekao da je Arena puna, kako i sve druge beogradske bolnice.

Vekić je istakao da su lekari u obavezi da dva puta dnevno idu u vizite kako bi se oslobodilo koliko god je moguće mesta u bolnici da bi mogli da se prime novi pacijenti.

- Operativni tim Ministarstva zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa direktorima i dežurnima u zdravstvenim ustanovama. Sada distribuiramo pacijenete iz Beograda kolima Hitne pomoći ka Merkur bolnici u Vrnjačkoj banji i prihvatnim bolnicama u Nišu i Sokobanji - rekao je Vekić.

On je dodao da raste broj zaraženih zdravstvenih radnika i istakao da je oko 2.150 zdravstvenih radnika i drugih radnika koji opslužuju zdravstvene ustanove trenutno van stroja.

Vekić je istakao da su zdravstveni radnici jako umorni i apelovao na građane da ostanu kod kuće, nose maske, drže distancu i vode računa o higijeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo