„NADAM SE DA VAKCINACIJA KREĆE U NAREDNIM DANIMA“ Premijerka: Do kraja godine tri vakcine u određenim količinama

Tanjug

21. 12. 2020. u 14:04

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će vakcinacija u Srbiji početi u narednih nekoliko dana i istakla da je Srbija potpisala ugovor sa tri proizvođača - američkim Fajzerom, ruskim Gamaleja institutom za Sputnjik vakcinu i sa kineskim Sinofarmom sa Sinovak vakcinu.

„НАДАМ СЕ ДА ВАКЦИНАЦИЈА КРЕЋЕ У НАРЕДНИМ ДАНИМА“ Премијерка: До краја године три вакцине у одређеним количинама

Foto AP

-Očekujem da će sve tri vakcine stići u određenim količinama do kraja godine. Koje će tačno količine da stignu, znaćete kada budu stigle. U ovom trenuktu se još pregovara sa proizvođačima. Vidite da je Fajzer za skoro 50 odsto smanjio količinu koja je trebala da stigne u određene zemlje u decembru i januaru. To se stalno menja - rekla je Brnabić novinarima.

Ona je istakla da je posebno važno to što će Srbija dobiti vakcinu u decembru i što neće morati da zavisi od spremnosti partnera iz EU ili od nabavke preko Covax mehanizma, već će vakcine dobiti i zahvaljujući bilateralnim ugovorima.

-Što se tiče plana vakcinacije, Institut Batut je izradio plan vakcinacije. Nadam se da vakcinacija kreće u narednih nekoliko dana, a na stručnim službama je da odrede prioritete - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!