SINIŠA BERAR SEJE ŽITARICE NA 50 HEKTARA U MELENCIMA: Predstavljamo kandidate za "Najdomaćina 2023" (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2023. u 19:41

SINIŠA Berar je poljoprivrednik iz Vojvodine, a aktivno se bavi ratarstvom. Njegova farma je ekološka i nalazi se u Melencima. Siniša među prvima prijavio za kandidata u izboru za "Najdomaćina 2023".

СИНИША БЕРАР СЕЈЕ ЖИТАРИЦЕ НА 50 ХЕКТАРА У МЕЛЕНЦИМА: Представљамо кандидате за Најдомаћина 2023 (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovogodišnji prinos kukuruza i žita u Srbiji je odličan, a postoji šansa da i naša država pronađe nova tržišta na koja su izvoz i prodaja žitarica mogući. Zbog toga je 2023. za Sinišu prilično obećavajuća.

Samo ove godine na 720.000 hektara proizveli smo 3,4 miliona tona žita i Srbija ne treba da brine za svoje potrebe.

U toku je izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara! Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se vrše klikom na link.

Foto: Privatna arhiva

 

Svakog dana, predstavljaćemo kandidate na osnovu njihovih prijava za učešće. Imaćete tako priiku da ih upoznate kroz njihovu "ličnu kartu".

*Gazdinstvo: Imanje je u vlasništvu domaćina Siniše Berara

*Mesto: Vojvodina, Zrenjanin - Melenci

*Naziv farme: "Siniša Berar"

*Delatnost: Ova farma bavi se preteženo ratarstvom. Imanje se prostire na oko 50 hektara

*Dalja prerada: Na poljopvirednoj površini eko farme, gaji se kukuruz, pšenica, suncokret, što je spremno za dalju preradu.

*Mreže: @sinishaberar

Podsetimo, pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma pozivamo vas da se prijavite klikom na ovaj link.

Foto: Privatna arhiva

 

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Novosti će kao medijski partner okupiti najrelevantije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima. 

Veliko finale održaće se u decembru 2023, a prethodiće mu niz regionalnih događaja koji će na lokalnom nivou predstaviti zajednici najistaknutije poljoprivrednike među njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)