VELIKI PODSTICAJ ZA POLJOPRIVREDU: Sekretarijat dodeljuje nepovratna sredstva u iznosu od 511 miliona dinara

Š.M.

22. 04. 2024. u 21:45

SEKRETARIJAT za poljoprivredu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede u ukupnom iznosu od 511 miliona dinara, što je najveći iznos izdvojen za ove namene do sada.

ВЕЛИКИ ПОДСТИЦАЈ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ: Секретаријат додељује неповратна средства у износу од 511 милиона динара

Foto Arhiva

Reč je o pet javnih poziva, za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, traktora, opreme u oblasti pčelarstva, voćarstva, povrtarstva, ratarstva i stočarstva. Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova investicije.

Sredstva za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina su maksimalno 500 hiljada dinara po korisniku, a za ovu namenu opredeljeno je 140 miliona dinara. Ukupna sredstva za nabavku novog traktora, u maksimalnom iznosu koji ne može biti veći od milion dinara po korisniku, jesu 171 milion dinara.

Za nabavku grla stoke i opreme za stočarsku proizvodnju je opredeljeno 100 miliona dinara, a maksimalan iznos ne može biti veći od 750 hiljada dinara.Za nabavku voćarske, povrtarske i ratarske opreme opredeljen je iznos od 60 miliona dinara. Maksimalni iznosi podsticajnih sredstava po korisniku će biti određeni javnim pozivom.

Podsticajna sredstva namenjena za nabavku nove opreme u oblasti pčelarstva su u maksimalnom iznosu do 120 hiljada dinara po čoveku. Za ovu namenu opredeljena su finansijska sredstva u iznosu od 40 miliona dinara.Rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova.

BONUS VIDEO: BLIZU 500 AUTOMOBILA DANAS U PARAĆINU - Održan prvi ovogodišnji auto-tjuning skup

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)