Dodeljeni paketi podrške preduzetnicama u okviru inicijative Act4Women

Novosti online

09. 11. 2023. u 14:50

U PRIVREDNOJ komori Srbije, 08.11.2023.godine u organizaciji Sektora preduzetništva predstavljeno je 10 preduzetnica koje su dobile besplatne pakete podrške u okviru inicijative Act4Women.

Додељени пакети подршке предузетницама у оквиру иницијативе Act4Women

Foto: PKS

Nagrađenim preduzetnicama je uručeno 10 poslovnih odela Helene Scrittore modnog kreatora Jelene Babić i tri programska modula - poslovne veštine, upravljanje vremenom, poslovno oblačenje i stil  u organizaciji  Dress for Success-a.

Ministarstvo privrede Republike Srbije koje je podržalo inicijativu Act4Women, obezbedilo  je obuke i  paket programa standardizovanog seta usluga za žene preduzetnice.

Privredna komora Srbije Sektor preduzetništva  i Centar za EU integracije koji su  od samog početka podržali inicijativu Act4Women, nagrađenim preduzetnicama će organizovati   mentorstva, i edukacije na temu izrade biznis plana i finasijske pismenosti, dok će u okviru  EEN mreže biti organizovana radionice, a jedna od njih je   digitalizacija novog doba.

Inicijativu je podržala i poverenica za zaštitu rodne  ravnopravnosti u Republici Srbiji i održavanjem radionice nagrađenim preduzetnicama na temu diskriminacije u oblasti zapošljavanja.

Podršku  preduzetnicama pružiće i advokatska kancelarija Jeličić pravnim savetima, Udruženje preduzetnica Vojvodine, UPŽ, Web Building Team, Jolly Woman, Like Pilates, Udruženje Reiki Srbije, Face Zona by Asja Arkus, Golden Rose paketima  šminke i  Portal 011-predstavljanjem biznisa svake nagrađene preduzetnice.

Nagrađene preduzetnice su:

Jelena Milašinović, Alisa u zemlji mode;

Jovana Dojčinović, Oleum Brend;
Jelena Sladojević, Princip Magazin;
Vesna Popac Ordinačev, VELE BRAND;
Aleksandra Trifunović, House of MATI;
Maja Spasojević , MEA REVOLUTION;
Ivana Radosavljević, Minmedik lab Beograd;
Milanka Banjac, Milla Brend;
Jovana Radenković, Studio za proizvodnju keramike Joška i
Maja Jovanović, Mamboo.

Ispred Ministrstva privrede  događaju je prisustvovao državni sekretar Milan Čukić. U obraćanju preduzetnicama državni sekretar Čukić je  ukazao je na  značaj finasijske podrške Vlade Republike Srbije razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji i osvrnuo se na  aktuelne  programe  Ministrstva privrede koji se realizuju preko Fonda za razvoj RS namenjeno ženama preuzetnicama u 2023.godini.

Branislava Simanić direktorka Sektora preduzetništva PKS je u uvodnom obraćanju ukazala na značaj davanja podrške preduzetnicama koje su tek osnovale svoje biznise. Tom prilikom je informisala  o brojnim aktivnostima   Sektora preduzetništva i Sekcije za žensko preduzetništvo PKS namenjeno razvoju ženskog preduzetništva i  povećanju broja novoosnovanih preduzetništva na čijem čelu je žena.

Sandra Abramović izvršna direktorka i osnivač Dress for Success-a je predstavljanjem besplatnih paketa podrške ženama preduzetnicama se zahvalila Ministarstvu privrede, Privrednoj komori Srbije i svim partnerima koji su podržali realizaciju inicijative i cilju razvoja ženskog preduzetništva.

Ispred EEN mreže se obratila Katarina Momčilović, viši savetnik u Centru za EU integracije i informisala  preduzetnice o podršci EEN mreže ženama preduzetnicama za naredni period. Tom priliko je pozvala prisutne preduzenice da uzmu učešće i da se prijave za radionicu na temu izvoza, koja će se održati  krajem novembra.

Direktor Portala 011 je preduzetnicama predstavio portal koje će u narednih god dana omogućiti besplatnu promociju ženskih biznisa za nagrađene preduzetnice i sve članice Sekcije za žensko preduzetnistvo PKS.

U nastavku događaja održan je Bazar preduzetnica, tradicionalni događaj za umrežavanje preduzetnica, u okviru kojeg preduzetnice imaju priliku da predstave i izlože svoje proizvode i usluge.

Najavljeno je da će u decembru ove godine, u okviru Sektora preduzetništva PKS, biti formirana i prva regionalna Podsekcija za žensko preduzetnistvo u Kragujevcu. Ideja je  da se i u svim regionima formiraju  regionalne Podsekcije za žensko preduzetništvo  u cilju jačanja podrške Privredne komore Srbije ženskom preduzetništvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave