Predstavnici srpske turističke privrede na sajmu EMITT u Istanbulu

Novosti onlajn

07. 02. 2024. u 13:11

NA sajmu turizma EMITT u Istanbulu, koji je počeo juče i traje do 9. februara, poslovnoj javnosti i predstavnicima turističke privrede iz celog sveta predstaviće se turističke agencije, hoteli, i HOREKA sektor iz cele Srbije.

Представници српске туристичке привреде на сајму EMITT у Истанбулу

Foto: Tijana Maljković

Turistička ponuda Beograda i Srbije, koja pripada segmentu visoke kategorije, predstavlja se na sajmu turizma EMITT pod okriljem Turističke organizacije Beograda, Turističke organizacije Srbije, i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Vojvodine.

Uz mogućnosti putovanja u našu zemlju koje predstavlja nacionalna avio kompanija Er Srbija, u fokusu promocije je takođe i nastupajuća svetska izložba EXPO 2027 u Beogradu, zatim, opcije za organizaciju najvećih poslovnih događaja u upravo renoviranom „Sava centru“, najvećem poslovnom kompleksu u regionu, ali i lokalne lepote Srbije koje predstavljaju turističke organizacije Niša, Kraljeva i Novog Pazara.

Foto: Tijana Maljković

Privredna komora Srbije kao najveća poslovna asocijacija, kao i Privredna komora Vojvodine, godinama su podrška Turističkoj organizaciji Beograda da nastup na tržištu Turske bude na visokom nivou uz niz poslovnih susreta za razne kompanije uz sektora usluga, izjavila je Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.

Maljković ističe značaj turizma kao najbrže rastuće privredne grane koja objedinjuje skoro sve industrije i delatnosti, od proizvodnih, poljoprivrednih, transportnih do investicionih, i one najbitnije, kao što su mali lokalni proizvođači, ugostitelji i stari zanati.

- Prema podacima Svetske turističke organizacije (UNWTO), Srbija je kao destinacija na prvom mestu po stopi rasta prihoda od stranih turista u protekloj godini u odnosu na 2019. odnosno, perioda pre kovida, i to u konkurenciji velikih turističkih sila kao što su Francuska, Turska, Grčka, Italija, Meksiko, Indija... - navodi Maljković.

Foto: Tijana Maljković

Prema preliminarnim podacima Narodne banke Srbije, ostvaren je rekordan prihod od stranih turista u iznosu od 2,5 miliona evra što je procentualno 80 odsto više u odnosu na 2019. godinu.

- Primarna uloga ali i obaveza udruženja za turizam Privredne komore Srbije je da podrži poslovanje kao i promociju svojih članica, kao i da utičemo na što kvalitetnije poslovno okruženje za naše ali i strane kompanije zainteresovane za investicije u Beograd i Srbiju - ističe Maljković.

Na EMITT-u su prisutni elitni beogradski hoteli „St.Regis“ i „Hilton“, zatim „Viceroy Kopaonik“, „Movenpick Resort & Spa Fruške terme“. Među ostalim učesnicima na štandu su i hoteli „Mama Shelter Belgrade“, „Falkensteiner“, „Hotel Moxy“, „Nobel Palace“, „Putnik Inn Belgrade“, „Belgrade City Hotel“, hoteli „Fontana Vrnjačka banja“ i „Vrbak Novi Pazar“, novosadski „Hotel Pupin“ kao i naše receptivne turističke agencije „Balkan Holidays“, „Glob Metropoliten Tours“, „Omniturs“.

Foto: Tijana Maljković

Beograd se poslednjih godina profiliše kao destinacija sa ponudom za visoko platežne goste. Hoteli visoke kategorije, restorani sa preporukama renomiranog Michelin vodiča, usluga koja se kreira za individualnog gosta, elementi su takozvanog „luks“ segmenta koji je izuzetno važan za svaku destinaciju“, kaže Miodrag Popović, direktor TOB-a.

Prvog dana sajma u Istanbulu naše štandove posetili su visoki predstavnici Ministarstva turizma Turske ali i kancelarije gradonačelnika grada Istanbula, potvrđujući značaj saradnje dveju zemlje na ekonomskom i bilateralnom nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata