ŠEĆER NE POSKUPLJUJE: Odmrzavanje cena nije dovelo do promene cena

E.B.T.

06. 04. 2023. u 13:05

CENE belog kristal šećera u prodavnicama i veleprodaji više nisu ograničene. Kako saznajemo u trgovinskim lancima, proizvođači nisu najavili nikakve promene i to za sada neće uticati na poskupljenje ove namirnice. Na "zamrznutom" režimu ostali su jestivo suncokretovo ulje i brašno tip 400 i tip 500.

ШЕЋЕР НЕ ПОСКУПЉУЈЕ: Одмрзавање цена није довело до промене цена

Ilustracija/ Foto: Z. Jovanović

Izmenama Uredbe o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, Vlada je prošlog četvrtka obrisala dva člana koja su se odnosila na maksimalne maloprodajne i proizvođačke cene šećera. Ovaj akt je objavljen u "Službenom glasniku" i stupio je na snagu. Uredbom je bilo propisano da u radnjama ova namirnica može da košta najviše 114,99 dinara po kilogramu.

Važenje uredbe je produženo do 30. aprila. To znači da ostaje propisana maksimalna maloprodajna cena za litar jestivog suncokretovog ulja od 219,99 dinara. Brašno tip 400 glatko u pakovanjima do pet kilograma ne sme prelaziti cenu od 84,7 dinara po kilogramu, a tip 500 ne može da košta više od 78,6 dinara u radnjama.

Podsetimo, Uredba je doneta u cilju zaštite tržišta i standarda građana. Iz Ministarstva trgovine su poručili da prate situaciju na tržištu i da će potrošači imati osnovne namirnice po pristupačnim cenama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu