PRIVREDNICI IZ SRBIJE U IRANU: Zajednički nastup na oba tržišta

Novosti online

10. 05. 2023. u 22:53

PRIVREDNICI iz Srbije su bili među delegacijama 65 zemalja koje su prisustvovale 5. sajmu Iran EXPO u Teheranu na poziv Ministarstva trgovine Irana.

ПРИВРЕДНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ У ИРАНУ:  Заједнички наступ на оба тржишта

Foto Novosti

Put je organizovan uz pomoć Amabasade I.R. Iran u Beogaradu i zahvaljujući svesrdnoj saradnji njegove ekselencije Rašida Hasanpura ambasadora Islamske Republike Iran u Beogaradu i uz veliku saradnju i podršku njegove ekslelencije dr Dragagana Todorovića ambasadora Republike Srbije u Teheranu.

Tokom boravka na sajmu u Teheranu upriličen je sastanak delegacije privrednika iz Srbije s a svojim domaćinima su prisustvovali svi članovi srpske delegacije. To je bio poslovni susreta privrednika, a nakon toga su sledili b2b susreti i posete štandova i različitih fabrika u Iranu.

Takođe, među prisutnima su bili i predstavnici kompanije Želvoz.

Organizator Iran EXPO 2023 (od 7.do 10. maja) je bila Organizacija za promociju trgovine Irana pri ministarstvu industrije, rudarstva i trgovine Irana.

Važno je napomenuti da gosti iz celog sveta njih oko 1.000 bili gosti Irana i sve njihove troškove boravka u Iranu je snosio domaćin.

Gosti su bili predstavnici kompanija iz celog sveta koji su bili zainteresovani da se upoznaju sa mogućnostima i izvoznim mogućnostima iranske privrede.

Sajam je bio vrlo uspešan za naše privrednike njih tridesetak su sa privrednicima Irana imali uspešne razgovore i potpisali su više poslovnih ugovora o zajedničkom nastupu na oba tržišta.

Foto Novosti

5. izložba izvoznih potencijala Islamske Republike Iran, poznata kao Iran EXPO 2023, počela je u nedelju velikom ceremonijom u Teheranu.

Prema iranskim medijima, izložba je privukla učešće 750 iranskih kompanija i predstavnika iz preko 65 zemalja, uključujući Rusiju, Tursku, Ujedinjene Arapske Emirate i Pakistan.

Foto Novosti

Izložba je trajala do srede, prikazuje iranske izvozne mogućnosti i proizvode u 12 sektora, uključujući proizvodnju, energetiku, tehničke i inženjerske usluge, medicinu i tako dalje.

Visoki iranski zvaničnici, uključujući iranskog predsednika Ebrahima Raisija, prisustvovali su ceremoniji otvaranja. Raisi je istakao značaj ovakvih izložbi u uspostavljanju novih kontakata i jačanju postojećih odnosa između iranskih trgovaca, biznismena i njihovih stranih kolega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!