KAMIONI SKORO SLOBODNO KROZ ITALIJU: Dogovoreno još 11.000 tranzitnih dozvola

S. B.

15. 06. 2023. u 15:36

SA Italijom je dogovoreno novih 11.000 bilateralnih dozvola za drumske prevoznike. Ministar saobraćaja Goran Vesić smatra da to u praksi znači da je tranzitni prevoz za srpske prevoznike u Italiji skoro potpuno liberalizovan.

КАМИОНИ СКОРО СЛОБОДНО КРОЗ ИТАЛИЈУ: Договорено још 11.000 транзитних дозвола

Foto: B. D.

Nove dozvole za ovu godinu dogovorene su na Mešovitoj komisiji za međunarodni drumski prevoz putnika i stvari Srbije i Italije, koja je održana u Rimu.

- Sporazum o drumskom i putničkom prevozu koji je postignut u Rimu između Srbije i Italije spada zaista je istorijski - rekao je Vesić. - Srbija je dobila novih 11.000 bilateralnih dozvola za prevoz kamiona odnosno drumskih prevoznika - sa 22.300 dozvola koliko smo imali do ove godine, taj broj je povećan na 33.300. Naši kamioni dobijaju onoliko dozvola koliko im treba, to znači da smo skoro potpuno liberalizovali tranzitni prevoz naših kamiona. Sada kada idemo preko Italije u neke druge zemlje više nema apsolutno nikakvih ograničenja. Pored toga povećali smo broj putničkih linija, autobuskih linija sa četiri na 11 čime smo pokazali da je zaista to veoma važan korak u razvoju naše privrede, naših špediterskih kompanija jer će one zaista bez ikakvih problema moći da rade sa Italijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi