SINIŠA MALI: Dobra saradnja sa Nemačkom razvojnom bankom

Novosti onlajn

04. 07. 2023. u 17:10

PODPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa direktorom Nemačke razvojne banke „KfW“ za Jugoistočnu Evropu i Tursku Klausom Milerom sa kojim je razgovarao o aktuelnim projektima u Srbiji koje podržava ta finansijska institucija.

СИНИША МАЛИ: Добра сарадња са Немачком развојном банком

Foto: Ministarstvo finansija

Siniša Mali se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji, i rekao da je Srbija započela veliki broj razvojnih projekata koji doprinose ukupnoj srpskoj ekonomiji.

- Svi ti projekti nas usmeravaju da budemo još efikasniji. Ulažemo u infrastrukturu, u rekonstrukciju bolnica, domova zdravlja, obnovu škola, dovodimo fabrike. Dobar smo posao uradili, a dobijanjem organizacije EKSPO izložbe 2027. godine, ćemo postati centar sveta. Hvala na svemu što je KfW do sada uradila u Srbiji, očekujem nastavak dobre saradnje - rekao je Mali.

On je poručio da je Srbija u reformama načinila krupne korake, da je započeto restrukturiranje EPS-a, sa velikom odlučnošću da se reformiše energetski sektor, da je Srbija likvidna i makroekonomski stabilna, ali da želimo da ubrzamo rast BDP-a.

- To možemo daljim radom, projektima, odgovornim balansiranjem u ekonomskoj politici, budući da ne znamo kakve nas sve svetske okolnosti očekuju koje se nužno prelivaju i na srpsku ekonomiju. Zato moramo dobro da postavimo prioritete - poručio je Mali na sastanku u Ministarstvu finansija.

Klaus Miler se zahvalio na dosadašnjoj saradnji, naveo da Srbija ostvaruje dobre ekonomske rezultate i čestitao što je naša zemlja izabrana za domaćina specijalizovane EKSPO izložbe 2027. godine. Miler je izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti i u narednom periodu.

- Pravimo planove u vezi sa novim projektima za sledeću godinu, i važna je otvorena komunikacija - rekao je Miler.

„KFW“ podržava Srbiju u postizanju ciljeva i ispunjavanju obaveza u vezi sa procesom pristupanja Evropskoj uniji sa posebnim fokusom na klimu i energiju, kao i održivi razvoj urbane infrastrukture. Uključeni su u projekte u sektoru energetike i rudarstva podržavanjem korišćenja obnovljive energije i energetske efikasnosti, održivog urbanog razvoja, sistema gradskog vodosnabdevanja i upravljanja otpadnim vodama, upravljanja otpadom.

Razvojna banka Nemačke osnovana je 1948. godine i zastupljena je u 69 zemalja sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije