SVAKI SEDMI DINAR BEZ PROCEDURE: DRI o kontroli javnih nabavki

S. B.

26. 07. 2023. u 13:40

NAJČEŠĆE nepravilnosti u revizijama finansijskih izveštaja je nepotpuno ili pogrešno iskazivanje imovine, potraživanja, obaveza, kao i nepravilno ili nepotpuno izvršen popis imovine. U revizijama pravilnosti poslovanja, najčešće greške odnose se na postupke i procedure javnih nabavki od planiranja do izvršenja.

СВАКИ СЕДМИ ДИНАР БЕЗ ПРОЦЕДУРЕ: ДРИ о контроли јавних набавки

Duško Pejović

To se odnosi na obračun i isplate plata, prekovremeni rad, postupak zapošljavanja, dodelu javnih sredstava bez konkursa i jasnih kriterijuma.

Predsednik Državne revizorske institucije Duško Pejović objašnjava da shodno otkrivenim nepravilnostima revizori daju preporuke, a zakonodavac obavezuje korisnika javnih sredstava da otkloni svaku otkrivenu nepravilnost. Ukoliko subjekt ne otkloni ili delimično otkloni nepravilnosti, DRI sprovodi revizije odazivnih izveštaja.

- Upravo u oblasti javnih nabavki ima najviše nepravilnosti i tu DRI daje najviše preporuka i prijava - rekao je Perjović. - U prethodnom periodu, DRI je u reviziji javnih nabavki otkrila da je svaki sedmi dinar javnih sredstava potrošen, a da procedura javnih nabavki nije sprovedena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)