MALI: Svaka investicija iz Japana je uvek dobrodošla jer sa njom stižu i najnovije tehnologije

Novosti online

16. 08. 2023. u 14:43

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa novopostavljenim ambasadorom Japana u Srbiji Akirom Imamurom sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje i mogućnostima dalje saradnje.

МАЛИ: Свака инвестиција из Јапана је увек добродошла јер са њом стижу и најновије технологије

Foto: Ministarstvo

„Nadam se intenziviranju saradnje sa Japanom koji je naša prijateljska zemlja. Srbija je finansijski stabilna, puno ulažemo u infrastrukturu, auto-puteve, energetiku koja je na listi prioriteta i to je ujedno sektor u kome nam je Japan partner“, rekao je Mali.

On je poručio da je svaka investicija iz Japana dragocena i dobrodošla jer sa njom u našu zemlju dolazi i najnovija tehnologija iz ove zemlje i uvek smo raspoloženi za širenje saradnje.

Mali i Imamura su kao jedan od najvažnijih projekata na kojima bi Srbija i Japan mogli da sarađuju istakli planiranu izgradnju reverzibilne hidroelektrane „Bistrica“, strateškog projekta u sektoru energetike.

Imamura se zahvalio na dobrodošlici rečima da je uzbuđen zbog činjenice koliko se Srbija razvila od 2004. godine kada ju je poslednji put posetio.

„Delim sa Vama optimizam kada govorite o budućem kursu razvoja Srbije. Japan putem Inicijative za saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana podržava proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, želimo da budemo podrška vašem stabilnom razvoju i promociji regionalne saradnje“, rekao je Imamura.

On je istakao da je Japan zemlja koja je energetski efikasna te da će rado sa Srbijom podeliti svoje iskustvo i tehnologije kako su do toga došli.

Imamura je dodao da je Japan zainteresovan da kao partner bude deo infrastrukturnih projekata u Srbiji koji su u planu.

Japanske firme zapošljavaju 3.000 ljudi u Srbiji.

Imamura je do sada bio ambasador u Gruziji, a radio je i u japanskim ambasadama u Moskvi, Londonu, Kanberi i Otavi.

Prošle godine Srbija i Japan obeležili su 140 godina prijateljskih odnosa.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)