JOŠ 120 UGOVORA ZA KUĆU NA SELU: Bespovratna sredstva za tu namenu i sledeće godine

E.B.T.

30. 10. 2023. u 17:59

JOŠ 120 ugovora za kupovinu kuća na selu potpisano je danas u Palati Srbija. Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za tu namenu otvoren je do 1. novembra, a ukupan broj dodeljenih kuća biće 2.650. Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je danas, prilikom potpisivanja ugovora, naglasio da se sa tim programom za naše mlade nastavlja odmah početkom sledeće godine.

ЈОШ 120 УГОВОРА ЗА КУЋУ НА СЕЛУ: Бесповратна средства за ту намену и следеће године

Ministarstvo za brigu o porodici

- Broj novih stanovnika približava se broju od 10.000, što je ravno jednom velikom selu Srbije ili jednoj prosečnoj opštini – rekao je Krkobabić.

Najviše novih seoskih kuća danas su dobili Sombor 14, Nova Crnja devet, Novi Kneževac i Bečej po osam, dok u ostalim delovima Srbije prednjače Pirot i Golubac. Najtraženije selo je ovog puta Banatsko Aranđelovo u koje će se doseliti pet porodica, među kojima i bračni par sa osmoro dece.

Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 480.000 dinara i nalazi se u somborskom selu Bezdan, a dobitnici najveće kuće od čak 346 kvadrata sele se u Srpsku Crnju, gde će moći da sade i gaje na više od 19 ari placa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)