ITALIJANSKA KOMPANIJA U FABRIKU U NIŠU ULAŽE 75 MILIONA EVRA: Vučić otkrio sve detalje - Posao za više od 300 ljudi (VIDEO)

Novosti onlajn

31. 10. 2023. u 13:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da će velika italijanska kompanija Ariston otvoriti fabriku u Nišu, u koju će uložiti 75 miliona evra.

ИТАЛИЈАНСКА КОМПАНИЈА У ФАБРИКУ У НИШУ УЛАЖЕ 75 МИЛИОНА ЕВРА: Вучић открио све детаље - Посао за више од 300 људи (ВИДЕО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Danas imamo dobre vesti, kao što smo se nadali, da ćemo moći da ih saopštimo ljudima u Nišu, ali i za celu Srbiju.

- Završili smo razgovor sa predstavnicima kompanije Ariston, jednom od najmoćnijih italijanskih kompanija za grejne sisteme i za bojlere, koji su jednu malu fabriku izradili u Svilajncu, a sada prave veliku investiciju za Niš - rekao je Vučić u video poruci objavljenoj na Instagramu.

Vučić je preneo da će Ariston uložiti 75 miliona evra u fabriku i istakao da je to samo početak.

- Jer mi se nadamo i danas smo sa Paolom Merlonijem o tome razgovarali, da dolaze i R&D centri i sve drugo što će dodatno da zapošljava Nišlije, a od 2025. godine biće preko 300 zaposlenih - naveo je predsednik.

Naglasio je da je to deseta fabrika u Nišu i dodao će biti veoma važna za dalji napredak i razvoj Niša, zajedno sa razvojem saobraćajne infrastrukture, koja će omogućiti dovođenje novih investicija, novih velikih i značajnih kompanija.

- I pošto je deseta fabrika, mogu da kažem da smo dosta toga uradili, ali ćemo da nastavimo još snažnije, još jače. Srbija ne sme da stane - poručio je Vučić.

Vučić je u objavi na instagramu naveo imena svih 10 novih fabrika u Nišu, uključujući i Ariston, a to su: Johson electric, Aster tekstil, Leoni, Zumtobel, Spintec, Xingyu, Integrated Micro-Eletronics, Yusei, Palfinger i Ariston.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)