VESIĆ U ŽITORAĐI: Za infrastrukturne radove u Topličkom okrugu ove godine preko 680 miliona dinara

Novosti online

14. 11. 2023. u 13:57

U TOPLIČKI okrug država ove godine ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić tokom posete opštini Žitorađa gde se u selima Pejkovac i Jasenica izvode radovi na putnoj infrastrukturi.

ВЕСИЋ У ЖИТОРАЂИ: За инфраструктурне радове у Топличком округу ове године преко 680 милиона динара

Foto: Ministarstvo

U tim naseljima, kako je rekao, resorno ministarstvo radi ukupno oko četiri kilometra puta, a vrednost radova je 92 miliona dinara.

- Na taj način ova dva naseljena mesta urbanizujemo i uređujemo puteve tako da budu prema potrebama meštana. Osim što presvlačimo ulice, radimo i obostrane trotoare, što je takođe značajno. Na taj način pokazujemo da nam je važno svako mesto u Srbiji - rekao je Vesić.

Istakao je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u ceo Toplički okrug ove godine ulaže više od 680 miliona dinara za razne vrste infrastrukturnih radova, ali i dodao da to nije dovoljno, te da je planirano da se sledeće godine uloži još otprilike toliko sredstava.

Ministar je poručio da će se sa ulaganjem nastaviti i narednih godina jer, kako je rekao, Srbija sada ima novca da, osim što gradi auto-puteve i brze saobraćajnice, sređuje i lokalne puteve.

- Radićemo sledeće godine put prema Merošini koji je ljudima koji ovde žive najbliži izlaz na auto-put i truditi se da, zajedno sa opštinom, rešavamo problem po problem. Recimo, opština jedan objekat u Pejkovcu prilagođava da tu bude vrtić, mi radimo puteve, u Jasenici smo se dogovorili da uradimo niše za parkiranje autobusa i zone škole i tako rešavamo jedan po jedan problem - rekao je Vesić.

To je, istakao je, politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića i vlade – da se u svakom naseljenom mestu razgovara sa ljudima i da se rešavaju problemi.

- Naravno da svako mesto ima mnogo više problema, ali ukoliko budemo na ovaj način radili i pričali sa ljudima, uspećemo da u jednom trenutku rešimo većinu problema i to je jedino što je važno u politici - da danas bude bolje nego što je bilo juče, a da sutra bude bolje nego što je danas - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Žitorađa Ivan Stanojević je rekao da će izgradnjom trotoara u toj opštini biti povećana bezbednost ljudi u saobraćaju i naveo da su građani uputili još neke zahteve kojima je ministar Vesić izašao u susret.

Stanojević je izrazio zadovoljstvo zbog posete ministra Vesića i dodao da opštinu Žitorađa često posećuju državni funkcioneri što, kako je rekao, nije bila praksa tokom bivše vlasti.

Opštinu Žitorađa, zajedno sa ministrom Vesićem, posetili su državni sekretar Dragan Stevanović i pomoćnik ministra Miroslav Alempić u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao i Ivan Tejić, pomoćnik direktora JP „Putevi Srbije”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu