NOVA OPREMA BRIŠE KAŠNJENJA: Uskoro novi čitači pasoša i ultrazvuk za prtljag na beogradskom aerodromu

E.B.T.

19. 01. 2024. u 13:29

BRITANSKA kompanija "Menzis eviejšn", čiji je vlasnik kuvajtski fond "Adžiliti lodžistiks", preuzeće poslove zemaljskog opsluživanja na aerodromu "Nikola Tesla" od 22. februara. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući nedavne probleme u beogradskoj vazdušnoj luci zbog kašnjenja letova, u Davosu rekao da je o tome razgovarao sa predstavnicima "Adžilitija". On je istakao da će uskoro biti nabavljeni novi čitači pasoša, kao i ultrazvuk za prtljag.

НОВА ОПРЕМА БРИШЕ КАШЊЕЊА: Ускоро нови читачи пасоша и ултразвук за пртљаг на београдском аеродрому

Foto: D. Milovanović

- Razgovarao sam sa tim ljudima o svim detaljima, upoznao ih sa problemima - kazao je Vučić. - Tu moraju da budu najviši standardi.

Poslove zemaljskog opsluživanja sada obavlja francuski koncesionar "Vansi erports", koji upravlja "Teslom". Nakon krize prošlog leta, kada je došlo do velikih problema na beogradskom aerodromu, brojnih kašnjenja i otkazivanja letova zbog manjka radnika i loše organizacije posla na sortiranju, prenosu prtljaga, šalterima, čekiranju putnika, kao i povremenih kvarova trake, tržište je otvoreno za druge kompanije. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić doneo je odluku da se svim operaterima koji ispunjavaju uslove predviđene zakonom u Srbiji omogući da rade u našoj zemlji.

Do novih problema, zbog snežnih padavina i niskih temperatura, došlo je 7. i 8. januara, kada su letovi u odlasku kasnili od 30 minuta do čak pet sati. Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV) je zato sproveo vanredan inspekcijski nadzor. Preliminarnom analizom utvrđeno je da operater, kompanija "Vansi", nije preduzela sve mere koje bi obezbedile redovno i efikasno odvijanje vazdušnog saobraćaja, prvenstveno u pogledu usluge odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja aviona. Zato im je Direktorat naložio sprovođenje hitnih mera kako bi se otklonile nepravilnosti i omogućilo neometano odvijanje.

VODEĆI OPERATER U SVETU

KUVAJTSKI fond "Adžiliti lodžistiks" kupio je kompaniju "Menzis eviejšn" 4. avgusta 2022. godine. "Menzis" je vodeći globalni partner za usluge zemaljskog opsluživanja, posluje na šest kontinenata i na oko 255 aerodroma u više od 60 zemalja, opslužujući više od četiri miliona letova godišnje i rukujući sa više od dva miliona tona tereta. Sedište mu je u Edinburgu, a od svog osnivanja 1833. godine, postao je najveća grupacija za pružanje avio-usluga na svetu po broju zemalja i usluženih aviona.

Vesić je, prilikom prošlonedeljnog sastanka sa direktorom kompanije "Menzis" Filipom Džoinigom, ponudio pomoć države u skladu sa zakonom da bi svoj posao mogli nesmetano da obavljaju, a sa ciljem da se ove godine izbegnu lanjski problemi i kako bi svi putnici koji kupe kartu dobili uslugu koju su platili i putovali bez kašnjenja.

"Menzis eviejšn" će od 22. februara biti zemaljski operater "Er Srbije". Ove dve kompanije su lane u oktobru potpisale Memorandum o razumevanju potvrđujući nameru da pokrenu zajedničko ulaganje, kao podršku ambicioznim planovima rasta srpskog nacionalnog avio-prevoznika. Ovaj sporazum, koji je do sada najveći za "Menzis" u istočnoj Evropi, predviđa da će lokalni timovi opsluživati više od 22.000 rotacija u prvoj godini na najvećem i najprometnijem aerodromu u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)