TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE UDES AVIONA NA "TESLI": Naložili policiji da prikupi informacije

E.B.T.

20. 02. 2024. u 18:08

VIŠE javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu uputilo je Upravi kriminalističke policije zahtev za prikupljanje potrebnih informacija u vezi sa nezgodom koja se u nedelju uveče dogodila na letu aviona "embraer E195", vlasništvo kompanije "Maraton erlajnz", u kojem se nalazilo 106 putnika.

ТУЖИЛАШТВО ИСТРАЖУЈЕ УДЕС АВИОНА НА ТЕСЛИ: Наложили полицији да прикупи информације

FOTO: Arhiva novosti

Letilica je u fazi preleta izašla sa piste i udarila u antene i svetlosnu signalizaciju, da bi potom prinudno sletela na aerodrom "Nikola Tesla". Iz VJT su saopštili da je policiji naloženo da utvrdi šta se dogodilo, kao i da se identifikuje eventualno odgovorna osoba.

- Posebno je potrebno proveriti na koji je način došlo do oštećenja aviona, da li je u bilo kom trnutku leta bila ugrožena bezbednost putnika i posade, da se obave razgovori sa zaposlenima u SMATS Kontroli leta, sa pilotom i posadom aviona – ističu iz VJT - Potrebno je da se utvrdi da li je pilot imao nalog ili upozorenje iz Kontrole leta da ide na pistu D6 ili D5 kao i da se utvrdi da li je pilot postupio po nalogu, odnosno upozorenju, kao i sve druge okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)