OBJAVLJENO U SLUŽBENOM GLASNIKU: Nova pravila o građenju objekata

G. V.

19. 03. 2024. u 15:04

U SRBIJI se primenjuje novi Pravilnik o uslovima koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije odnosno građenje objekata za koje građevinsku dozvolu izdaje ministarstvo ili nadležni organ autonomne pokrajine.

ОБЈАВЉЕНО У СЛУЖБЕНОМ ГЛАСНИКУ: Нова правила о грађењу објеката

Foto: V. Ć.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ovim pravilnikom bliže se propisuju uslovi koje treba da ispune pravna lica i preduzetnici za obavljanje poslova izrade tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata i sadržina zahteva za utvrđivanje ispunjenosti tih uslova.

Pravilnikom se propisuje i postupak izdavanja ili ukidanja rešenja o ispunjenosti uslova i upisa u registar za izradu tehničke dokumentacije, odnosno građenja objekata, kao i postupak izbora i način rada članova komisije, pravo i visinu naknade za rad u komisijama.

Kako se navodi, pravilnik se ne primenjuje na poslove izrade tehničke dokumentacije i građenja objekata, odnosno izvođenja radova za objekte za koje građevinsku dozvolu izdaje nadležni organ jedinice lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)