NOVI PODACI REPUBLIČKOG ZAVODA ZA STATISTIKU: Smanjene cene proizvoda iz oblasti ribarstva

G. V.

13. 05. 2024. u 14:32

CENE proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu 2024, u odnosu na isti mesec prošle godine, smanjene su za 12,4 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

НОВИ ПОДАЦИ РЕПУБЛИЧКОГ ЗАВОДА ЗА СТАТИСТИКУ:  Смањене цене производа из области рибарства

Foto: Profimedia

Kako se navodi, posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na pad cena zabeležen je u grupama žita i to za minus 28,3 odsto, kao i industrijsko bilje za minus 15,5 odsto.

Podaci RZS pokazuju da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u martu ove godine, u odnosu na februar 2024, u proseku smanjene za jedan odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u martu u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na pad cena zabeležen je takođe u grupama žita za minus 2,3 odsto i industrijsko bilje za minus 4,5 odsto.

Statistički podaci pokazuju i da su cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-mart 2024. u odnosu na isti period prošle godine u proseku su smanjene za 15,5 odsto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u tom periodu 2024. u odnosu na isti period 2023. najveći uticaj je opet na pad cena zabeležen u grupama žita minus 34,5 odsto i Industrijsko bilje od minus 19 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)