PRELAZE NA CIRKULARNU EKONOMIJU: Saradnja Privredne komore Srbije i UNDP

S.B.

09. 12. 2020. u 18:23

PRIVREDNA komora Srbija i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) potpisali su Pismo o namerama sa ciljem jačanja saradnje u oblasti zaštite životne sredine, primene inovacija, podrške kompanijama za prelazak sa linearnog na cirkularni poslovni model.

ПРЕЛАЗЕ НА ЦИРКУЛАРНУ ЕКОНОМИЈУ: Сарадња Привредне коморе Србије и УНДП

Foto Tanjug

Dokument su u PKS potpisali Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS i Fransin Pikap, stalna predstavnica UNDP u Srbiji.

- Program podstiče i pomaže kompanijama da razvijaju ideje, inovacije i projekte zasnovane na cirkularnoj ekonomiji, ulaze u zelenu tranziciju i jačaju svoju konkurentnost na tržištu" - rekao je Vesović.

Kompanije, članice PKS, biće u prilici da kroz proces akceleracije, treninge i obuke, mentorstvo i stručnu podršku, steknu nova znanja i veštine za podizanje konkurentnosti i unaprede svoje poslovne politike u skladu sa cirkularnom ekonomijom. PKS, UNDP i Ministarstvo zaštite životne sredine pozvali su lokalne samouprave, kompanije, javna komunalna preduzeća i organizacije civilnog društva da se uključe u proces unapređenja primene inovacija u oblasti cirkularne ekonomije. Javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije otvoren je do početka februara 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)