NAPADAČ NA LAVA PAJKIĆA PRIZNAO KRIVICU: Osuđen na uslovnu kaznu

N.B.

15. 06. 2023. u 19:08

OSUMNjIČENI U.U. kome je 14.06.2023. godine određeno zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nasilničko ponašanje na štetu Lava Pajkića saslušan je danas u prostorijama tužilaštva i tom prilikom je priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

НАПАДАЧ НА ЛАВА ПАЈКИЋА ПРИЗНАО КРИВИЦУ: Осуђен на условну казну

Foto: Printskrin

Isti je prilikom saslušanja izrazio kajanje i uputio izvinjenje oštećenom. Imajući u vidu priznanje osumnjičenog, kao i činjenicu da nije prethodno osuđivan, sa njim je u prisustvu branioca zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela kojim je predviđeno da mu se izrekne uslovna osuda. Prvi osnovni sud u Beogradu je istog dana doneo presudu kojom je prihvatio navedeni sporazum.

Predmetni postupak Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je okončalo u najkraćem roku. Pored toga što se izrečenom krivičnom sankcijom, kao i efikasnošću u postupanju, postiže svrha specijalne prevencije, isti predstavljaju i upozorenje i poruku svim drugim licima da se neće tolerisati bilo koji vid nasilja, kao i da će svako ko učini krivično delo sa elementima nasilja biti procesuiran sa naročitom hitnošću, shodno preporuci Vrhovnog javnog tužilaštva od 05.05.2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (63)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona