UTAJIO ZARADU I VARAO KOLEGE: Treće OJT u Beogradu traži pritvor i zatvorsku kaznu do dve godine

J.D.Lj.

03. 08. 2023. u 13:04

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog sudu protiv okrivljenog S. R. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično delo utaja.

УТАЈИО ЗАРАДУ И ВАРАО КОЛЕГЕ: Треће ОЈТ у Београду тражи притвор и затворску казну до две године

D. Novković

On je, u periodu tokom 2011. i 2012. godine u Beogradu, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist prisvojio tuđe pokretne stvari koje su mu poverene u vrednosti od preko 1.500.000,00 dinara, po osnovu prethodnog dogovora sa oštećenim preduzećem "Beoknjiga".

Prema tvrdnjama Tužilaštva, on je u svojstvu trgovačkkog putnika prodavao knjige za potrebe oštećenog i zadržavao proviziju, preuzeo knjige u vrednosti od 6.000.000,00 dinara, isplativši oštećenom samo deo novca, dok je oštetio navedeno pravno lice za vrednost od 5.136.967,00 dinara.

Takođe, na teret mu se stavlja i prevara, u periodu tokom 2022, kada je u Novom Beogradu, u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica doveo i nakon toga održavao u zabludi oštećenu i time je naveo da na štetu svoje imovine nešto učini, lažnim predstavljanjem je naveo da mu pozajmi novac u iznosu od 132.000,00 dinara, koji nije vratio.

U vezi sa iznetim, Tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine uz kumulativno izricanje jedinstvene novčane kazne u iznosu od 250.000,00 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)