UHAPŠEN VLASNIK TURISTIČKE AGENCIJE IZ NOVOG SADA: Uzimao novac za putovanja, keš zadržavao za sebe - cifra milionska

Lj.P.

10. 08. 2023. u 12:56

PO nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, danas je uhapšen vlasnik turističke agencije „Siti travel“, i njemu je, kako je „Novostima“ rečeno u ovom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 48 sati.

УХАПШЕН ВЛАСНИК ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ ИЗ НОВОГ САДА: Узимао новац за путовања, кеш задржавао за себе - цифра милионска

Foto: Profimedia/Ilustracija

Po prijemu više podnesaka i krivičnih prijava podnetih od strane više građana u kojima se ukazivalo da su oštećeni od strane turističke agencije „City travel“, ovo tužilaštvo je, kako navode, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na osnovu do sad utvrđenih činjenica i okolnosti, te prikupljenih dokaza, naložilo da se osumnjičeni G. P. liši slobode i zadrži u trajanju od 48 časova radi saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 u vezi sa stavom 1 i članom 61 Krivičnog zakonika. Imenovani je lišen slobode dana 10. 8. 2023. godine, sve dalje radnje će se preduzimati u najkraćem roku i u skladu sa zakonom.

- Sve dalje radnje će se preduzimati u najkraćem roku u skladu sa zakonom – naveli su za naš list u Osnovnom javnom tužilaštvu. - S obzirom na to da se građani još uvek obraćaju Policijskoj upravi u Novom Sadu i ovom tužilaštvu povodom navedenih događaja, tačan broj oštećenih još uvek nije utvrđen.

Kako smo ranije pisali, turisti koji su sa ovom turističkom agencijom trebali da ovih dana otputuju na letovanje u Španiju, Grčku i Tursku, prošle subote, odnosno 5. avgusta u prepodnevnim satima su preko SMS poruke obavešteni da je agencija zatvorena zbog finansijskih problema i da prestaje sa radom, i zbog toga je više građana ostalo bez novca i letovanja.

Revoltirani novonastalom situacijom, mnogi su odmah odlučili da slučaj prijave policiji, a koliki je tačan broj prevarenih za sada nije poznato. Prema nekim nezvaničnim informacijama, pominje se cifra od oko 50 ojađenih turista koji neće otputovati na plaćeno letovanje.

BONUS VIDEO: Objavljen snimak hapšenja ubice iz Zemuna i njegovih saučesnika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!