UHAPŠEN I SEDMI PORESKI INSPEKTOR: Stavili mu lisice čim je ušao u Srbiju, vraćao se s letovanja

Novosti onlajn

12. 09. 2023. u 17:06

PORESKI inspektor sa Voždovca, za kojim je policija tragala zbog sumnje da je bio deo grupe koja je uhapšena juče zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili budžet Srbije za 124 miliona dinara, uhapšen je danas na graničnom prelazu kada je pokušao da uđe u Srbiju.

УХАПШЕН И СЕДМИ ПОРЕСКИ ИНСПЕКТОР: Ставили му лисице чим је ушао у Србију, враћао се с летовања

Foto: MUP Srbije

Lisice su mu stavljene kada se u zemlju vraćao sa letovanja. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njemu je određeno zadržavanje.

Podsetimo, u velikoj akciji policije, juče su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena šestorica inspektora. Hapšenje poreskih inspektora nastavak je dve odvojene akcije u kojoj je u martu i avgustu ove godine uhapšeno više od 30 osumnjičenih za pranje novca!

Protiv obe grupe, pokrenute su istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su počinili krivična dela poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca.

U akciji koju je policija juče realizovala po nalogu istog tužilaštva uhapšeni su poreski inspektori iz filijala u Zemunu i na Voždovcu, koji se sumnjiče da su pripadnicima prethodne dve kriminalne grupe zloupotrebama položaja omogućili izvršenje krivičnih dela.

- Prva grupa uhapšena je u martu i tada je krajem marta uhapšeno 25 osumnjičenih na čelu sa Slavišom P. zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 246 miliona dinara. Druga grupa koja se dovodi u vezu sa danas uhapšenim poreskim inspektorima, uhapšena je u avgustu. Osumnjičeni na čelu sa Aleksandrom O. sumnjiče se da su budžet oštetili za 350 miliona dinara - otkriva sagovornik za medije.

Grupa koja je uhapšena u avgustu novac je trošila na najluksuznije automobile, satove i garderobu. Kod osumnjičenih su pronađene čak i lažne policijske značke.

Podstimo, MUP je juče saopštio da su uhapšeni zaposleni u Ministarstvu finansija Poreskoj upravi Filijala Voždovac Lj. Š. (64), D. S. (48), A. B. (51), kao i A. P. (58), T. V. (64) i D. S. (58) zaposleni u Poreskoj upravi Filijala Zemun.

Sumnja se da su Lj. Š., D. S., A. B. i jedna osoba za kojom se traga, kao i T. V. i D. S., od januara 2021. do januara ove godine, unošenjem lažnih podataka u Zapisnike o kontroli osam preduzeća omogućili da se tim preduzećima isplati povraćaj PDV-a.

A. P., koji je uhapšen u sklopu danasnje akcije je, kako saznajemo, načelnik odeljenja poreske kontrole fIlijale Zemun i on se sumnjiči da je svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o kontroli koji je sačinjavala D. S. i time omogućio nezakonit povraćaj PDV-a jednom preduzeću.

(Kurir)

BONUS VIDEO: JEZIVE SCENE IZ ATINE - Poplavljena metro stanica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)