KRIVIČNE PRIJAVE U KRUŠEVCU: Pet lica širilo paniku na društvenim mrežama od početka godine

S.BABOVIĆ

13. 10. 2023. u 12:26

POLICIJA u Kruševcu podnela je četiri krivične prijave od početka godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo izazivanje panike i nereda, saznaju "Novosti".

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ У КРУШЕВЦУ: Пет лица ширило панику на друштвеним мрежама од почетка године

Foto: S.Babović

Kako je predočeno „Novostima“ u kruševačkoj policiji, naznačene prijave odnose se na sumnje u krivična dela počinjena kroz objave na društvenim mrežama i njima je bilo obuhvaćeno pet lica.

Stručnjaci navode da su se generalno neistiniti navodi intenzivirali posle masakra koji se 3. maja ove godine dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. Nešto više od nedelju dana dana posle masovnog ubistva u školi, dve srednjoškolke I. S. (19) i A. Ž. (19) iz Kruševca objavile su da je njihov drug iz odeljenja ubio dva đaka.

„Novostima“ je ranije predočeno u Osnovnom javnom tužilaštvu da je posle predistražnog postupka doneta naredba o odlaganju krivičnog gonjenja, saglasno Zakonu o krivičnom postupku, gde su obaveze na plaćanje novčanog iznosa u humanitarne svrhe na račun oportuniteta, uz rok za ispunjenje obaveze – 20. oktobar.

Ove učenice su bile uhapšene posle podnošenja prijave, što nije bio slučaj sa Kruševljankom (60), budući da je, kako je pre dva dana precizirano u policiji, krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje u izazivanje panike i nereda, podneta u redovnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)