"PADAJU" ZBOG KRAĐE I LAŽNIH PAPIRA: Stranci sve češće u rukama srpskog pravosuđa

J.D.Lj.

27. 11. 2023. u 18:05

TREĆI osnovni sud u Beogradu je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odredio pritvor do 30 dana B. B. (44), državljaninu Republike Kongo, zbog sumnje da je izvršio krivično delo krađe.

ПАДАЈУ ЗБОГ КРАЂЕ И ЛАЖНИХ ПАПИРА: Странци све чешће у рукама српског правосуђа

Nebojša Milosavljević, Foto P. Mitić

On se tereti da je, 25. novembra, na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, od jednog od članova posade aviona, oduzeo mobilni telefon u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Prilikom saslušanja, B. B. je u potpunosti priznao krivično delo. 

Ovo, nažalost, nije i jedini primer da stranci čine krivična dela u našoj zemlji. Ipak, vrlo brzo budu uhvaćeni i procesuirani. Gotovo svake nedelje u Beogradu "padne" neki od stranih državljana, koji se uglavnom terete za krivična dela falsifikovanja isprava.

Tako je državljanin Rusije K. M. priveden i saslušan u Trećem OJT, jer je utvrđeno da je 8. novembra, oko 13 časova, u nameri da otputuje za Budimpeštu avionom, policijskom službeniku granične kontrole na prelazu u Surčinu predao na uvid falsifikovanu putnu ispravu Republike Srbije. Pregledom njegovog prtljaga pronađena su i druga falsifikovana dokumenta, poput lažne srpske lične karte i vozačke dozvole. I njemu je određen pritvor. 

U ruke policije i tužilaštva, "pao" je i J. S., državljanin Indije, koji je na prevaru hteo da uđe u Srbiju. On je radnicima Uprave granične policije pružio na uvid pasoš Indije u kojem se nalazila falsifikovana viza Srbije. Na saslušanju je u potpunosti priznao delo koje mu se stavlja na teret i određen mu je pritvor do 30 dana. 

PRVO KAZNA, PA PROTERIVANjE

ADVOKAT Nebojša Milosavljević kaže da stranci, koji počine neko krivično delo u Srbiji, odgovaraju isto kao da su naši državljani: 

- Nema privilegija, niti popustljivosti - kaže advokat. - Naši pravosudni organi, tokom dokaznog postupka, od kolega iz inostranstva, treba da dobiju i podatke o ranijoj, eventualnoj osuđivanosti određene osobe, kako bi se izrekla adekvatna kazna. Strancima, koji su prekršili naše zakone, može biti zabranjen ulazak u Srbiju, i nakon izdržane zatvorske kazne, mogu biti proterani. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)