HAPŠENJE ZBOG ŠPIJUNAŽE U BOSILEGRADU: Vojne informacije odavao bugarskim organizacijama

Дејан Ристић
Dejan Ristić

04. 12. 2023. u 13:49

NAKON kontinuranog rada BIA, VBA, Policijske uprave Vranje i Višeg javnog tužilaštva u Vranju, u Bosilegradu je uhapšen Lj. G. (1963) iz Bosilegrada, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo špijunaža, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Vranju.

ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ШПИЈУНАЖЕ У БОСИЛЕГРАДУ: Војне информације одавао бугарским организацијама

J. Stojković

Osumnjičenom se stavlja na teret da je pripadnicima strane organizacije Republike Bugarske saopštio tajne vojne podatke, koji mogu da prouzrokuju štetne posledice za bezbednost, odbranu i vojne interese zemlje. 

Reč je o čoveku koji je rezervni oficir Vojske Srbije. Bugarskoj službi je odavao poverljive informacije o broju vojnika, stanju u jedinicama, šta sve koriste od oružja i opreme. Dostavljao im je i kadrovsku šemu organa bezbednosti... Uhapšeni je referisao i o političkoj situaciju na istoku Srbije. Inače, aktivnosti bugarske službe pojačane su u predizbornoj kampanji.

Uhapšeno lice je uz krivičnu prijavu radi saslušanja privedeno glavnom javnom tužiocu u Višem javnom tužilaštvu u Vranju, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte sedmu epizodu video-serijala “Novosti”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)