UHAPŠENOM ZBOG ŠPIJUNAŽE ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Sumnjiči se da je bugarskim organizacijama odavao tajne vojne podatke

Novosti online

04. 12. 2023. u 17:55

UHAPŠENOM Lj. G. (1963) iz Bosilegrada, koji je danas uhapšen zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo špijunaža, prem saznanjima "Novosti" određen je pritvor od 30 dana.

УХАПШЕНОМ ЗБОГ ШПИЈУНАЖЕ ОДРЕЂЕН ПРИТВОР ОД 30 ДАНА: Сумњичи се да је бугарским организацијама одавао тајне војне податке

D. Novković

Podsećamo, nakon kontinuranog rada BIA, VBA, Policijske uprave Vranje i Višeg javnog tužilaštva u Vranju, u Bosilegradu je uhapšen Lj. G. (1963) iz Bosilegrada, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo špijunaža, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Vranju.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je pripadnicima strane organizacije Republike Bugarske saopštio tajne vojne podatke, koji mogu da prouzrokuju štetne posledice za bezbednost, odbranu i vojne interese zemlje. 

Reč je o čoveku koji je rezervni oficir Vojske Srbije. Bugarskoj službi je odavao poverljive informacije o broju vojnika, stanju u jedinicama, šta sve koriste od oružja i opreme. Dostavljao im je i kadrovsku šemu organa bezbednosti... Uhapšeni je referisao i o političkoj situaciju na istoku Srbije. Inače, aktivnosti bugarske službe pojačane su u predizbornoj kampanji.

BONUS VIDEO: HAOSU U CENTRU KRUŠEVCA: Kamion se zakucao u zgradu RFZO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)